Enklere å finne dine rettigheter ved forsinkelser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Forbrukerrådet har lansert en «Flykalkulator» som skal gi deg informasjon om dine rettigheter som passasjer dersom det oppstår situasjoner som overbooking, instillinger, forsinkelser eller at bagasjen kommer på avveie. Kalkulatoren er laget fordi Forbrukerrådet mener mange selskaper er for dårlige til å gi passasjerene presis informasjon om deres rettigheter.

Forbrukerrådet
Klikk på bildet for å komme til kalkulatoren

Vi minner om at «Rettighetene gjelder reiser innad og fra EØS. Rettighetene gjelder også til EØS hvis flyselskapet er registret i EØS.» Dette står også på forsiden til kalkulatoren.  Vi gjør også oppmerksom på at det er noen småfeil (utfordringer) som dukker opp for flyplasser med samme navn. For eksempel er det to «London», en i Storbritannia og en i Canada, og velger man feil blir utregningene feil. Både informasjon om innenfor/utenfor EØS og informasjon om flyplassens geografiske tilhørighet burde de få på plass i neste versjon.

Legg inn siden som et bokmerke på mobilen din så har du den tilgjengelig ved neste utfordring på tur: http://www.forbrukerradet.no/fly/

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *