Fare for streik hos Lufthansa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa melder fare for streik fra og med førstkommende fredag, og det oppgis at streiken kan vare opp til en hel uke.

Det er uoverensstemmelse om blant annet pensjonsvilkår som har fått fagforeningen for de kabinansatte til å varsle opptrapping av konflikten som kan ende med streik. Fagforeningen har 19 000 medlemmer hos Lufthansa, så konsekvensen ved at disse streiker blir dramatisk for selskapet som er Europas største fullservice-flyselskap.

Fagforeningen sier at dersom ikke Lufthansa kommer med et bedre tilbud på bordet innen torsdag ettermiddag, vil streiken iverksettes og alle Lufthansa sine avganger vil bli lammet.

Lufthansa på sin side, beklager at det er fremsatt en trussel om streik fra de ansatte, men mener at pensjonsavtalene til Lufthansa allerede er de beste i tysk luftfart. De eksisterende pensjonsavtaler har gitt Lufthansa sine ansatte mulighet for å pensjonere seg allerede ved 55 års alder. Lufthansa vil beholde denne, men ønsker å gi sine ansatte som vil fortsette frem til 65 år en enda bedre avtale. I fjor utbetalte Lufthansa over 20 milliarder kroner i pensjoner til tidligere ansatte, og på grunn av fallende rente blir slike utbetalinger problematiske fremover.

De siste 18 måneder har Lufthansa sine piloter gått til ulike former for streik hele 12 ganger. Den siste streiken deres ble kjent ugyldig av tyske rett så de måtte gå tilbake på arbeid. Nå er altså trusselen om streik fremsatt på ny, og en ukes streik vil være katastrofal for Lufthansa.

Selv om Lufthansa melder om å gå med rekordoverskudd i år, fremholder selskapet at det er viktig å skjære i kostnadene for å kunne holde seg konkurransedyktig i fremtiden.

Så får vi som er passasjerer i mellomtiden bare håpe på at partene kommer til en enighet så streik kan unngås.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *