Finnair introduserer Sky Bistro

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mens SAS og andre konkurrenter i regionen i en årrekke har tatt seg betalt for nesten alt som serveres ombord på økonomiklasse, har Finnair tviholdt på ett konsept der alle får en liten sandwich å tygge på helt gratis.

Men når konkurrentene tar seg betalt for det meste ombord var det egentlig kun ett tidsspørsmål før også Finnair ble tvunget til å følge trenden.

Det ble tatt en avgjørelse at gratis mat på Økonomiklasse skulle kuttes på alt bortsett fra langdistanse, men i samme slengen bestemte man seg for å tilby en skikkelig meny ombord. Konseptet heter Finnair Sky Bistro og ble introdusert 1. november.

Den komplette menyen finner du her.

DSC09538

Kaffe, te, vann og Finnairs signaturdrikke Blåbærjuice er fortsatt gratis ombord.

Jeg var på besøk i Helsinki og fikk presentert det nye konseptet som virkelig imponerer. På internasjonale flighter, som f.eks. Oslo-Helsinki tilbys en større meny med følgende alternativer: Kylling og pastasalat til 5 Euro, fersk fruktsalat til 5 Euro, Bagel med røkt laks til 8 Euro, Biff Pastrami sandwich til 7 Euro, Kylling Cæsar Wrap til 7.50 Euro og Geitost og Ruccola salat sandwich til 7 Euro.

På flighter over 2 timer tilbys det til nå mest populære i sortementet, såkalte Fresh Platters til 10 Euro som inneholder flere elementer. Det tilbys også varme retter på flighter over 2 timer som Ananas og skinkepizza til 7 Euro, Pepperoni og Mozzarella Foccacia sandwich til 7 Euro, Biff Lasagne til 9.50 Euro og kylling i grønn karri til 9.50.

Man har også kombimenyer som er ett artig alternativ, som det såkallte Survival Kit, denne kombien inneholder en reinsdyr plate med ost og annet, en øl og ett lommekompass til å ta med hjem. Love is in the Air er en annen pakke som inneholder en osteasjett med kjeks, Champagne og boblebad for å ta med hjem. Disse artige kombipakkene koster 15 Euro og er tilgjengelig på flighter over 2 timer.

I tillegg tilbys en snacksmeny på alle flighter som inneholder en rekke Soba nudler, potetgull, oliven, muffins, Fazer sjokolade, nøttemiks samt varm havregrøt på en snacksmeny som koster fra 2 til 6 Euro.

Til slutt kan vi også nevne en egen barnemeny som inneholder varm pizza, kakao og en leke. Denne menyen koster 10 Euro

På drikkefronten koster brus og juice 3 Euro, Øl 4 Euro, vin 6 Euro, Kakao/Espresso/Cappuccino 2 Euro, sprit 5 Euro og sist, men ikke minst skikkelig Champagne koster 10 Euro. Finnair serverer Nicolas Feulliatte Brut NV.

Ankepunktet til folk som reiser mye er at en slik meny raskt blir kjedelig. Det har Finnair tatt konsekvensen av og menyen skiftes ut ofte. For eksempel skiftes sandwichene ut hver måned.

Finnair hadde en stand på Helsinki flyplass der folk ble invitert til å smake alt som var på menyen.

IMG_2770

Jeg sjekket ut det meste og kan rapportere at det Finnair nå serverer ombord mot betaling er det beste jeg noen gang har sett av «buy on board». Så selv om det er kjipt at den lille gratis sandwichen forsvant, er alternativet mye bedre.

Bli med og diskutér denne nyheten i vårt forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *