Flygende palass, Airbus A380 som privatfly

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er ingen grenser for hva som kan kjøpes på privatflyfronten. Når både det å fly på første klasse eller fly rundt med en privat business jet er blitt kjedelig, da har Airbus løsningen for deg, men det koster deg rundt 500 millioner dollar.

Ordren på dette flygende palasset ble opprinnelig gjort i 2007 av den Saudiarabiske Prins Alawaleed bin Talal som med dette ble den første som la inn ordre på VIP versjonen av Airbus 380.

For å entre flyet trenger du ikke gå via ordinære gangbroer, her kjøres bilen elegant fram under flyet hvor en heis tar deg videre opp til ønsket etasje i flyet. Når du så er kommet om bord i dette enorme flyet finnes alt du måtte ønske og helt sikkert mere til. Private suiter, SPA, bar, møterom osv.

Under kan du se bilde fra ett av de luksuriøse soverommene som foruten en gedigen seng, har eget bad, dusj samt et egen sitte område.

Soverom med eget bad og dusj
Soverom med eget bad og dusj

 

Om du ikke er fornøyd med ett soverom, så finnes det ytterligere fire private suiter om bord, alle beliggende i andre etasje. Så her kan du ta med deg hele familien, svigermor inkludert. Helt bakerst i andre etasje finnes det gjestelugarer med sengeplasser for inntil 20 gjester. Her er naturligvis også stoler for alle ombord slik at sikkerheten ved avgang og ankomst ivaretas.

Enda et soverom
Enda et soverom

 

Flyet huser en egen konserthall, bar, Hamam SPA fasiliteter for fire personer samt bønne rom.
Til og med egen garasje som fint huser en stor Rolls Royce er det funnet plass til om bord, den kjøres rett inn i flyet via en rampe.

Barområde
Barområde

 

Rike prinser er forretningsfolk og da er det behov for møterom, ja flere møterom. Disse kan også benyttes som spisestuer og i de to største er det plass til 14 gjester i hver av disse.

Møterom og spisestue med god plass for 14 gjester
Møterom og spisestue med god plass for 14 gjester
Enda et møterom og spisestue med god plass for 14 gjester
Enda et møterom og spisestue med god plass for 14 gjester

 

Dersom noen har behov for litt mindre gruppemøter for å avklare interne saker før en møter prinsen, så finnes det også fasiliteter for dette om bord.

Møterom for mindre grupper
Møterom for mindre grupper

 

Etter en stri dag med hektisk møtevirksomhet kan prinsen slenge seg ned i sin egen tronstol om bord.

Egen tronstol ombord
Egen tronstol om bord

 

Prinsen kan også sette seg ned sammen med sine nærmeste i en vakker salong med glassbord som er å finne i flyets første etasje. Han trenger ikke dele sofa med noen andre for her er rikelig med plass og to separate godstoler er også tilgjengelig.

Herlig sittegruppe
Herlig sittegruppe

 

Tilslutt noen oversikts skisser av dette enorme flygende palasset.

A380 flygende palass, layour 01

Oversikt
Oversikt

 

Kilde: Australian Business traveller & Wonderfulengineering
Foto: Edese Doret & Airbus

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *