Hvor mye urin er det i et vanlig svømmebasseng?

Hvor mye urin er det i et vanlig svømmebasseng?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Har du noen gang urinert i bassenget? Sikkert. Selv olympiamester Michael Phelps innrømmer regelmessig å ha brukt bassenget som toalett.

Dette tvinger frem det obligatoriske spørsmålet: Hvor mye urin er det i bassenget?

Stående på kanten av hotellbassenget, eller for den saks skyld naboens basseng, er nok dette et spørsmål som har slått de fleste av oss, før vi bokstavelig talt klyper igjen nesen og hopper i det.

Nå vet vi svaret. I følge en nyere studie fra universitetet i Alberta, kalt «Sweetened Swimming Pools and Hot Tubs,» , inneholder et gjennomsnittlig privatbasseng ca 8 liter urin. For et offentlig basseng kan verdien fort være nærmere det tidobbelte, 80 liter.

Bør du bry deg? Den ubehagelige sannheten er: Ja!

I følge en studie sitert i ScienceNews, danner kombinasjonen av bassengklor og nitrogen i urin, kjemikaliet klorcyanid- som påvirker respirasjonssystemet på samme måte som tåregass. Klorcyanid er gjerne bedre kjent som stridsgass, brukt i kjemisk krigføring. I tillegg til dette vil kombinasjonen av klor og urin danne trikloramin, også lungeirriterende. Som om ikke det var nok, kan det også dannes må mengder kloroform. Skremmende saker.

Urin er ikke eneste grunn til bekymring. Svette, ja til og med små, sporbare rester av avføring kan i samband med klor skape farlige kjemikalier i bassenget.

Til tross for denne giftige,kjemiske lapskausen, er det ingen som foreslår at de som ønsker en dukkert holder seg borte fra bassengaktiviteter. Konsentrasjonene er altfor lave til å skape problemer for jevnt over friske mennesker. Det som foreslås er følgende:

  • Ikke tiss i bassenget
  • Dusj før du går i bassenget
  • Ikke drikk bassengvannet

Til denne listen vil jeg tilføye: Ikke tenk på hva som er i vannet.

En siste sjekk:

Tisser du i bassenget?

Etter å ha jobbet 20 år i reislivsbransjen, og ha skrevet om den omtrent like lenge, vet Tim Winship en hel del om reising. Følg ham på Twitter @twinship

Artikkelen er gjengitt fra SmarterTravel.com , hvor Tim er redaktør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *