InsideFlyer tester den nye SAS Café Lounge i Ålesund

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den 2.juni åpnet SAS sin nye Café Lounge ved Ålesund Lufthavn Vigra. Vi i Insideflyer har testet ut den nye loungen.

SAS har ved flere norske flyplasser åpnet de såkalte Café loungene som en del av en enklere reisehverdag for innehavere av EuroBonus Gull-, Diamant- og Pandion-kort samt reisende i SAS Plus. Denne typen lounge er basert på et enklere konsept enn hva SAS ellers tilbyr ved flyplassene i Oslo, Stockholm og København. Serveringen er begrenset til enkel snacks og frukt, mens drikkeutvalget innbefatter alkoholfri drikke som blant annet juice, diverse typer kaffe og vann.

Selve loungen ligger sentralt plassert ved Ålesund Lufthavn Vigra, og er umiddelbart i nærheten av gate 1 ved lufthavnen. Denne avgangen benyttes i stor grad for SAS sine avganger til henholdsvis Oslo og Bergen.

SAS Café Lounge ved Vigra.
SAS Café Lounge ved Vigra.

Førsteinntrykket av loungen er utelukkende positivt. Når jeg scanner meg inn med ombordstigningskortet for min flyvning til Bergen, ønsker den yngre damen fra SSP som passer på loungen velkommen. Med andre ord en langt hyggeligere velkomst enn hva enkelte av lounge-vertene/lounge-vertinnene tilbyr ved de større flyplassene.
Som beskrevet tidligere er serveringen av mat begrenset. Dersom du er ordentlig sulten, er ikke SAS sine Café lounger et sted å gå. Dette er et rolig sted for de som ønsker noe å bite i. Skillingsbollene kan anbefales på det varmeste. I tillegg tilbyr SAS vanlige hveteboller til de reisende. Disse smakte jeg ikke, men for mine øyne så de ferske og gode ut.

Utvalget av mat i SAS Café Lounge ved Vigra.
Utvalget av mat i SAS Café Lounge ved Vigra.

Selve serveringsutvalget presenteres på følgende måte. Til høyre vises en kaffemaskin, og kaffen herfra smaker brukbart. Under tiden jeg tilbrakte i loungen var den ansatte fra SSP meget nøye i arbeidet med renholdet av kaffemaskinen, noe som er positivt.

Serveringsutvalg SAS Café Lounge ved Vigra.
Serveringsutvalget i SAS Café Lounge ved Vigra.

Som poengtert innledningsvis er serveringen av både mat og drikke begrenset. Her mener jeg at SAS har et forbedringspotensiale i deres konsept for Café loungene. Hva med eksempelvis å tilby brus på dispenser, slik som man har i loungen på Gardermoen? Jeg kan forstå at alkohol blir noe voldsomt for dette konseptet, men brus bør være innen rekkevidde.

Drikkeutvalget.
Drikkeutvalget.
God plass i SAS Café Lounge.
God plass i SAS Café Lounge.
Innredning.
Innredning.
Sitteplasser SAS Café Lounge.
Sitteplasser SAS Café Lounge.

Angående sitteplassene synes jeg at SAS med fordel kunne laget til et par mer komfortable stoler enn hva som er standard for Café Loungene. Særlig disse sitteputene kan bli vel intime dersom det er mye folk i loungen.

Nå skal det sies at på det tidspunktet jeg besøkte loungen her i Ålesund, var vi på det meste 6 stykker som oppholdt oss i loungen. Til trafikken ved Ålesund Lufthavn Vigra vil denne loungen dekke behovet i stor grad.
Helt til sist vil jeg legge til at damen fra SSP som passet på loungen viste stor grad av kunnskap om hvem som har loungeadgang. Husk at dersom man har et sølvkort gjennom EuroBonus, vil man ha tilgang til Café Lounger i tidsrommet 1.juli til 31.august hvert år. Flere av sølvmedlemmene ble gladelig vist inn i loungen av den trivelige unge damen og fikk dermed en bedre reiseopplevelse levert av SAS.
Loungen er et tiltrengt hvilested for oss som er mye på reisefot, og selv internett-tilgangen viste seg å være mer enn godkjent. Merk at dette kan ha blitt påvirket av antall reisende som var her ved mitt besøk.

Oversikt

Fordeler

- God plass til et mindre antall reisende
- Praktisk anlagt med mange stikkontakter
- Velinformerte ansatte fra SSP

Ulemper

- Kunne vært mer komfortabel
- Ingen toaletter
- Rom for enda større utvalg av drikke

Mat/Drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

SAS sitt konsept med Café Lounger synes jeg er et bra tilbud som bedrer reiseopplevelsen innenriks i Norge. Café Loungen ved Ålesund Lufthavn Vigra gir en fredelig oase med noe å bite i og enkel drikke. Jeg mener at SAS med fordel kan forbedre utvalget noe av både mat og drikke, eksempelvis ved å tilby brus på dispenser slik som i innenriksloungen på Gardermoen. Nærhet til toaletter kunne også vært praktisk når man planlegger plasseringen av slike lounger. Alt i alt er SAS på rett spor.

3.5

Kommentar

 1. Olav sier

  Det virker ikke som om det er så stor forskjell på denne og «vanlige» SAS lounger, siden du ikke får varm mat der uansett, (untatt suppe). Så de ligner jo ikke på Delta, KLM og BA sine lounger.

  • Osa sier

   Hei, denne loungen er vesentlig enklere enn i Oslo innland. Jeg var der en ettermiddag rett etter den åpnet og da var det så mye folk der at mange valgte å finne seg bedre sitteplasser utenfor loungen. Stolene er ikke komfortable, så selv om jeg er jevnlig i Ålesund vet jeg ikke hvor mye jeg kommer til å bruke den. Kanskje for å hente litt mat og så gå ut?? Brus bør komme

   • Ole sier

    Hei!
    Den er helt klart vesentlige enklere enn innenlandsloungen i Oslo. Jeg ser for meg at både om morgenen og tidlig ettermiddag er loungen i Ålesund travel.
    Jeg kan bekrefte at stolene ikke er komfortable.
    Et lite tips dersom det er mye folk kan være å bruke nettforbindelsen til Avinor i stedet for SAS sitt eget nettverk for loungen 🙂

  • Ole sier

   Hei Olav!

   De har faktisk startet med varm mat nå i de «vanlige» SAS-loungene ved eksempelvis Gardermoen, Kastrup og Arlanda som en revidering av deres konsept.
   Neste gang jeg skal innom en av disse skal jeg komme tilbake til hva som tilbys.

 2. Martin Håndlykken sier

  Skulle ønske som deg at de spanderte på seg en brusdispenser der, iallefall vann med kullsyre burde være et minimum. Ellers kan jeg meddele at hvetebollene minner veldig om de som er på 7/11, ganske gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *