Internt notat bekrefter: NorgesGruppen vurderer kortgebyr!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Et internt notat som er sendt til kjøpmennene i NorgesGruppen, bekrefter spekulasjonene våre om at NorgesGruppen vurderer å innføre gebyr for bruk av betalingskort i sine butikker.

Det interne notatet, som vi gjengir deler av her, viser at saken vi skrev i går, «Norgesgruppen innfører gebyr for kortbetaling?«, dessverre viser seg å kunne stemme. Det fremkommer tydelig i notatet at man sterkt vurderer å innføre gebyr på betaling med enkelte typer kort, herunder kredittkort og berøringsfrie betalingsmåter. Dette notatet fjerner også all tvil om at dette kun var en softwareoppdatering uten andre baktanker.

Noen av hovedpunktene som fremkommer i notatet er:
– Hele varehandelen står i dag overfor en spesielt stor utfordring med tanke på kostnader. Stadig flere kunder betaler varer med kredittkort i butikkene våre. Samtidig utsteder bankene i disse dager kontaktløse kort til sine kunder (betaling uten bruk av PIN). Totalt medfører dette vesentlig høyere brukerstedsgebyrer for butikkene.

– Fra februar 2015 vil alle kvitteringer få nye informasjonsfelt, på grunn av at handelen vurderer å innføre gebyr ved bruk av kredittkort, kontaktløs betaling og kontantuttak. I løpet av 2015 vil trolig kundene måtte begynne å betale for disse betalingstjenestene, men dette er ennå ikke besluttet.

– Debetkort er billigere for butikkene enn kredittkort og kontaktløsbetaling. NorgesGruppens butikker vil fortsette å ta regningen for betaling med vanlig debetkort via BankAxept m/PIN (chip). Dersom du derimot benytter debetkortet kontaktløst (uten pin), går transaksjonen over på Visa eller Mastercard sin infrastruktur og da øker kostnadene for butikkene vesentlig.

Hva vil dette ha å si for oss som forbrukere?
Notatet bekrefter altså våre spådommer og det viser endog til løsningen i Danmark hvor slike gebyrer allerede er på plass. Hva størrelsen på slike gebyrer vil ligge på vites ikke, men det er ingen tvil om at dette vil forringe gevinsten for oss som forbrukere dersom man ønsker å betale med kredittkort, og dermed også kunne opptjene ekstra bonuspoeng jf. «Tjen EuroBonus-poeng når du betaler med kort«.

Vi her i Bonusfeber er ikke glade for disse nyhetene og vi får håpe at et samlet press fra forbrukerne og konkurrenter gjør at man ikke velger å gjennomføre disse endringene.

Du finner det interne notatet i sin helhet ved å klikke her.

Kommentar

  1. Forbruker sier

    Skjer dette bør i alle fall vi som interesserer oss for bonuspoeng boikotte Norgesgruppen. Det finnes andre steder å bruke Amex, og et evt gebyr gjør at jeg ikke lenger synes det er attraktivt å delta i trumf-sirkuset

  2. Ola sier

    Kommer kortgebyret, så får vi ta 2 skritt tilbake å begynne å betale maten vår med kontanter igjen, for det er jo gebyr fritt for oss forbrukere, er det ikke?. Dilemma til butikkene hvis vi alle kundene konsekvent benytter kontanter igjen, og da helst bare store seddler, 😉 blir at kjøpmannen må kjøpe vekslepenger (altså betale gebyr for å få vekslepenger i mynter) og i tillegg betale gebyr for å levere omsettningen i nattsafe’n. 😉
    Så Norgens gruppen må bare pass seg, ellers så kommer vi med 1000-lappene våre. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *