Jorden rundt uten drivstoff

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Pilotene Bertrand Piccard og André Borschberg, begge fra Sveits, har som mål å fly jorden rundt uten drivstoff. De oppnår dette ved kun å benytte seg av solenergi og er nå to tredeler på vei til å oppfylle sin drøm. Målet er ikke bare å vise at man kan fly ved hjelp av solenergi, men også å vise verden hvilke miljømuligheter det ligger i å utnytte solen som energikilde.

Turen startet i Abu Dhabi 9. mars i fjor med en flyvning til Muskat. Etter å ha flydd til California via en rekke andre byer, er de nå klare for å legge USA under seg. Flyet var også et flyvende symbol under Earth Day da de hadde webcast med Ban Ki-moon og 175 andre ledere i FN da de tok touchdown med Solar Impulse 2 i hjertet av Silicon Valley nå i slutten av april.

Flyet som veier bare omtrent like mye som en SUV, brukte nesten tre dager i luften på den 4522 kilometer lange turen fra Hawaii og brukte ikke en eneste dråpe drivstoff da den drives av 17.000 solceller som dekker dens 236-fots vingespenn. Reisen de har lagt ut på er basert på drømmen om å være det første flyet til å fly rundt kloden uten drivstoff, men kun på miljøvennlig solenergi. De to sveitsiske pilotene og oppdagerne bak prosjektet, André Borschberg og Bertrand Piccard, har tatt sin tørn i cockpiten i over ett år nå, samtidig som de promoterer og underviser i muligheten for null-utslipp for flytrafikken. De har forøvrig også satt 8 verdensrekorder hittil.

For mer informasjon, følg reisen deres på hjemmesidene deres.

Solar Impulse 2 – fakta

Vingespenn: 72 meter (3,3 meter bredere enn en 747).
Maksimum marsjfart: 55,9 km/t (mindre enn sjettedel så rask som en Boeing 787).
Kabin: 3,8 kubikkmeter (omtrent på størrelse med en stasjonsvogn).
Rekkevidde: Det kan teoretisk fly for uendelig, kun pilotens behov for hvile ville setter begrensingene
Akkumulert distanse: 19.957 km
Akkumulert flytid: 254 timer og 58 minutter
Forbrukt solenergi: 5.644 kWh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *