Juleflyet – Et fly lastet med juleglede

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfebers redaksjon forsøker av og til å rette fokus på ulike veldedighetsorganisasjoner og blant annet har vi opprettet «Team Bonusfeber» hos mikrolånsorganisasjonen Kiva. Med bare drøye tre måneder igjen til jul, vil vi rette søkelyset mot en innsats som faktisk har relasjoner til fly – SAS Juleflyet, en hjelpeaksjon som drives av SAS ansatte. 

Den 27. november letter SAS Juleflyet for 30. året på rad fullastet med frivillige og nødvendigheter for å dele ut juleglede til trengende i ett av våra nærmeste naboland, Estland. Juleflyet ble startet 1985 av Karsten Midtun som da var ansatt i det nå nedlagte norska flyselskapet Norving. Juleflyets første innsats var til Polen, som da lå under kommunismen styrt av Sovjetunionen. Midtun blev rørt av det som møtte han under en rekognoseringstur til Gdansk og det hele utviklet seg fra et PR-kupp til en tradisjon som fulgte med når han begynte som styrmann hos SAS. SAS sponser med ett fly og øvrige kostnader slik som drivstoff og handlingavgifter dekkes av sponsorer. Bidraget har vokst i takt med at Juleflyet har blitt mer kjent og i dag mottar man såpass mange saker at man må ta i bruk lastebiler for å få fram alt til Estland. Med på flyet som starter i Oslo finnes en SAS besettning, sponsorer, givere og frivillige som tilsammen hjelper til med å ordne suppekjøkken, utdeling av mat og fest for de mest trengende og for mange av mottakerne, spesielt barna, har dette blitt en fin tradisjon som man ser fram mot.

Les mer om Juleflyet ved å besøke http://www.sas.no/juleflyet Der finner du også informasjon om hvordan du kan bidra, for eksempel gjennom å kjøpe SAS Juleflyet pins. SAS har i tillegg meddelt at man snart kommer til å åpne for muligheten til å donere EuroBonus-poeng til prosjektet og at man da kommer til å matche det poeng-beløpet medlemmene gir. Så det er en god ide om du har problemer med å få brukt opp poengene dine.

juletre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *