Lenge leve de kabinansatte!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lenge leve flyvertene og flyvertinnene !

Det er mange av oss frekvente reisende der ute. Millioner hver eneste dag. Og vi har alle en historie, ett spesifikt humør. Kanskje noen du er glad i har gått bort, kanskje flyselskapet du flyr med mistet bagasjen din, forrige flighten din ble kansellert, kanskje du misser ett bryllup pga at flyet ditt er vanvittig forsinket. Kanskje du er i kanonhumør på vei til ferie eller litt småsutrete siden du er på vei hjem fra ferie og du vet at bilen har en meter snø på toppen.

Ombord treffer vi vertene som skal ta vare på oss på vei til vår destinasjon. De treffer kanskje 1000 mennesker i løpet av en dag. De er der for å servere oss kaffe, Champers og noe å bite i. Men de er der egentlig mest for vår sikkerhet sies det. En ting er i hvert fall sikkert: De er ansiktet til flyselskapet du reiser med. Og det i seg selv er slett ikke ett lite ansvar. Inntrykket du spaserer av flyet med betyr mye.

Det er kanskje ikke den mest ubarmhjertige jobben som finnes, men jeg vil påstå at jobben er på topp ti lista.

Du som reiser mye vet akkurat hva jeg snakker om. Ja, vi liker å gjøre narr av de potte sure buruglene vi av og til møter om bord og det skal være sagt at det finnes en del der ute som ikke passer til å jobbe om bord, men flyvertene og flyvertinnene er mine helter.

Russland

I går våknet jeg i Yakutsk, verdens kaldeste sted helt øst i Russland. Toyota Landcruiseren som plukket meg opp var punktlig, jeg ankom flyplassen etter kun 10 minutter. Synet som møtte meg var mildest talt interessant. De lokale har ett helsefarlig forhold til alkohol og tobakk. I tillegg dusjer de ikke så mye som vi her i vesten gjør. Rett etter boarding ble første kar hentet av lokalt politi siden han var helt beyond kanon og nektet å høre på flyvertinnene. Tonen var satt.

Vi kom oss raskt opp i luften før ikke mindre enn 4 pers ble tatt i å røyke på toalettet. På det tidspunktet gikk det opp for meg at flyvertinnene i Aeroflot er noen knalltøffe damer som garantert har flere bizarre jobbhistorier å fortelle enn noen andre. Ferdig snakka.

Og da det var på tide å lande etter nesten 7 timer om bord i en trang 737, var det tilnærmet umulig å vekke min setekamerat som satt ved viduet for å få han til å felle opp fordet. Men det gikk til slutt. Og rett etter at flyvertinna fortsatte videre nedover midtgangen fellte han bordet ned igjen og sovnet. Og dette så Katarina. Og hun ble forbanna. Hockeyslåsskampforbanna. Og jeg applauderte.

Etter at politiet tok seg av røykerne, måtte jeg gi fra meg sjokoladeesken jeg hadde kjøpt til fruen. For Katarina og hennes 3 kolleger var mine helter denne dagen.

Ta vare på din flyvert eller flyvertinne i dag. Vi er frekvente reisende som vet bedre.

God helg !

Tommy Danielsen er President for Freddie Awards og en av verdens ledende eksperter innen loyalitetsprogrammer, luftfart og hoteller.

Hver fredag bidrar Tommy med en kommentar her på InsideFlyer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *