Store endringer i Lufthansa Miles & More fra 2021

Lufthansa Miles & More

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra 2021 vil det komme store endringer i Lufthansas lojalitetsprogram Miles & More. InsideFlyer har fått tilgang til informasjon om noen av endringene som er ventet å komme.

De planlagte endringene vil bli offentliggjort av Lufthansa denne uken, men InsideFlyer har fått tilgang til brev som flere av programmets medlemmer har mottatt, som beskriver disse endringene.

Det er ingenting tvil om at Lufthansagruppen gjør grep for å opprettholde inntjeningen. Forrige uke kom det informasjon om at flyselskapet ville gjøre kutt i serveringen på sine langruter. Nå ser det ut til at Europas største lojalitetsprogram står for tur.

Lufthansa Miles & More

Det er sjef for Miles & More-programmet, Joost Greve, som har signert brevet som er sendt til selskapets HON-medlemmer. I brevet beskrives noen av endringene som trer i kraft fra 2021.

Dette endres fra 2021

Status-miles erstattes av et poengsystem

Dette har det i noen uker gått rykter om i forum og blogger allerede, men nå bekreftes det også av Lufthansa selv.

Det nye poengsystemet skal være lettere å forstå og vil etter all sannsynlighet bli et omsetningsbasert system som vi kjenner fra for eksempel Flying Blue, som gjorde store endringer på sitt program i 2018. Det er forventet at det kommer til å gis flere poeng om du flyr med Lufthansagruppens egne fly og at du i større grad blir belønnet for å være lojal.

Det blir spennende å se hvordan dette eventuelt vil påvirke opptjening til andre programmer i Star Alliance, som for eksempel SAS EuroBonus, når du flyr med Lufthansa, SWISS eller Austrian.

Fly fra Lufthansa, SWISS og Austrian Airlines

Enklere å oppnå livstidsstatus

Lufthansa har til nå hatt et system for livstidsstatus som ligner på det SAS hadde før de endret kravene til Life Time Gold. Har du vært Senator-medlem i ti år og er over 60 år gammel kan du opprettholde denne status på livstid. Fra 2021 vil kravene for livstidsstatus bli enklere og mer gjennomsiktig.

Kortere kvalifiseringsperiode

Per i dag trenger du i praksis bare å kvalifisere deg hvert andre år i Miles & More. Dette vil bli endret og du vil nå opprettholde status i «minst ett år» fra du oppnår den.

Slik vil endringene påvirke deg

Vi kjenner foreløpig ikke alle detaljene rundt endringene som kommer. InsideFlyer er i dag invitert til å ta del i en «Miles & More Expert Talk», hvor vi helt sikkert vil få mer informasjon.

Det har vært ventet at Lufthansa ville endre kriteriene for opptjening i Miles & More til å bli omsetningsbasert. Det vil si at det er prisen på flybilletten som avgjør hvor mange poeng du opptjener. Det positive er at Lufthansa annonserer disse endringene over ett år før de planlegger å gjennomføre de. Dermed har du som kunde og medlem av Miles & More god tid til å vurdere om programmet fortsatt er noe for deg.

Lufthansas nye Business Class-sete

Det som ikke er fullt så positivt er at programmet trolig endres til å bli enda mer omsetningsbasert. Dette er en utvikling i bransjen som har pågått en stund, og som medlemmer av blant annet Flying Blue har fått erfare. Et resultat av dette vil trolig være at medlemmer som i dag har Senator-status og flyr på rimeligere billetter, ikke vil klare å opprettholde denne. Erfaringsmessige er det som regel medlemmer som flyr på dyre business class-billetter som kommer best ut av omsetningsbasert opptjening.

InsideFlyer kommer tilbake med mer informasjon.

Foto: Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *