Lufthansa tar farvel med sin Boeing 737-flåte

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa tok farvel med sin Boeing 737-flåten etter 48 år. Dette markerte slutten på en æra for Lufthansa, som strekker seg over nesten 50 år. En B737-300 maskin med registreringsnummer D-ABEC, fløy fra Frankfurt til Hamburg i morges på en spesiell flytur. Ved et felles arrangement sammen med Lufthansa Technik i Hamburg, var det offisielt slutt.

161027_b_737_letzter_lf_-614
Slutt – etter 48 år i tjeneste er det pensjon for B737 Foto: Lufthansa

Etter en spesiell seremoni, fløy kaptein og Fleet Commander Ulrich Pade og hans mannskap flyet tilbake til Frankfurt mandag ettermiddag. Ombord var en gruppe journalister og en rekke ansatte.

«Lufthansa har alltid hatt innovative tilnærminger for å imøtekomme kundenes behov og for å dra nytte av markedsmulighetene. Det er grunnen til at vi spilte en nøkkelrolle i Boeing 737  «fødsel» og utvikling. Vi vil fortsette å forfølge denne nyskapende tilnærmingen med neste generasjons maskiner»

Harry Hohmeister, Medlem av hovedstyret og leder for Nav Management.

148 Boeing 737 pensjoneres

Gjennom flere tiår har Lufthansa hatt 148 B737 i sin flåte. På begynnelsen av 1960-tallet, var daværende administrerende direktør hos Lufthansa Technik, professor Gerhard Höltje, en av pådriverne. Han var en av dem som drev prosjektet frem, og støttet utviklingen av en kort og mellom distanseflåte sammen med Boeing. Kabinenes utforming og plassering av motorene under flyets vinger var basert på langdistansefly teknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *