Lufthansa med nytt priskonsept i Europa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

[alert color=»0000FF»]Opprinnelig skrevet av Flemming Poulsen og publisert på Bonusfeber.dk[/alert]

Gebyrene kommer snikende på oss fra alle kanter i luftfartsbransjen. Flere og flere flyselskaper inkluderer mindre og mindre i prisen, forskjellen på lavprisselskapene og de «tradisjonelle» flyselskapene viskes sakte men sikkert ut, spesielt på økonomi klasse. Nå går Lufthansa enda et skritt i retning av lavprisselskapene på deres billigste billetter.

Lufthansa har i dag offentliggjort at de for reiser etter 01. oktober 2015 vil innføre en nytt priskonsept innen Europa. I praksis betyr det at både bagasje og setevalg fjernes fra de billigste økonomibillettene. Det nye priskonseptet vil være tilgjengelig for booking fra og med 28. juli 2015.

LH-new-koncept_1

Ingen fordeler for Star Alliance Gold og andre statuskunder
Selv for Lufthansa’s beste kunder som HON, Senators og Frequent Travellers, samt Star Alliance Gold, er det slutt på ekstra bagasje og setereservasjoner dersom du bestiller den billigste Economy Light-billetten. Her er det altså bare å legge pengene på bordet om du ikke vil havne i midtsetet.

Dette er de nye billettklassene
Du vil altså kunne velge blant tre forskjellige typer Economy-billetter hos Lufthansa, Austrian og SWISS.

Economy Light
Et produkt som mest av alt minner om lavprisselskapene. Utover transport fra A til B og en håndbagasje på åtte kg, koster det ekstra å velge sete og å sjekke inn en koffert. Prisen for setevalg starter på 10€ (seter med ekstra benplass koster 25€) og en koffert opptil 23 kg koster 15€. Har du ikke forhåndsbestilt bagasje, koster det 30€ ved innsjekk og ikke mindre enn 45€ dersom du blir nødt til å sjekke inn bagasje på gaten. Billetten kan ikke endre eller refunderes, heller ikke mot gebyr.

Economy Classic
Denne billettypen minner mer om en tradisjonell økonomibillett. Her er det én koffert på 23 kg inkludert i prisen, ved booking vil det være mulig å velge sete. Seter med ekstra benplass koster også her 25€ hver vei. Economy Classic-billetter kan endres mot et gebyr på 65€ pluss eventuell prisdifferanse.

Economy Flex
Denne billettklassen er i utgangspunktet lik som Economy Classic da den inneholder samme mengde bagasje og gebyret for ekstra benplass er det samme. Forskjellen er at denne billetten kan endres uten gebyr, kun en eventuell prisdifferanse koster ekstra. Billetten kan avbestilles mot et gebyr på 120€ for en returbillett eller 65€ for en enkeltbillett. Economy Flex tjener 50% ekstra Miles&More-poeng.

Business Class
Dette produktet vil mer eller mindre være likt slik som vi kjenner det i dag. Her vil det være blokkert midtsete, mat og drikke om bord, mulighet for setevalg, samt Fast Track og lounge. Det er tillatt med 2×32 kg bagasje i tillegg til 2x8kg håndbagasje. Avbestilling og endring er gebyrfritt, kun en eventuell prisdifferanse kommer i tillegg. Man tjener også HON Circle Miles.

LH-new-koncept_2

Søsterselskapene endrer også priskonsept
Også Lufthansa’s søsterselskap, Austrian, vil innføre det nye priskonseptet. SWISS har allerede benyttet seg av konseptet siden juni i år og Brussels Airlines, som også er i Lufthansa-gruppen, har siden 2014 hatt et priskonsept hvor produktene unbundles for å åpne for nye billettklasser som er ganske så like som lavprisselskapene sine.

Kommentar

  1. Holda sier

    Jeg ser ærlig talt ikke problemet. Vi betaler så lite for flybillettene allerede, at å innføre dette konseptet må vel være helt OK, for å gjøre de tradisjonelle, vakre og fantastiske flyselskapene konkurransedyktig. Eller vil man heller sitte i en sardinboks (Ryanair)? Nei, kall meg konservativ og subjektiv, men å betale mer for flybilletter, har vi bare godt av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *