Malaysia Airlines tar levering av sin første Airbus A350 XWB

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Malaysia Airlines har tatt i mot levering av selskapets første Airbus A350 XWB.

I følge pressemeldingen til Airbus, var leveringen den første av totalt seks A350-fly som Malaysia Airlines har under bestilling. Alle flyene skal leases fra Air Lease Corporation.

Med dette blir Malaysia Airlines det 17. selskapet i verden som starter operasjoner med Airbus’ nyeste langdistansefly. Til å begynne med vil flyet benyttes på utvalgte ruter i Asia, før flyet settes inn på ruten mellom Kuala Lumpur og London i løpet av første kvartal i 2018.

Levering av Malaysia Airlines’ første A350 feires med vannkanoner etter landing i Kuala Lumpur. (Bilde: Airbus.com)

Først i verden med førsteklassekabin ombord

Malaysia Airlines blir det første selskapet i verden som tilbyr førsteklasse ombord på en A350-900. Selskapet skal ha en treklassekabin med totalt 286 seter. Fordelingen blir 4 seter i førsteklasse, 35 seter i businessklasse og 247 seter i økonomiklasse. Annet enn at det blir en konfigurasjon med 1-2-1 i bredden, er ikke mye informasjon tilgjengelig om den nye førsteklassekabinen. I følge bloggen OneMileAtATime skal det relativt vanlige Vantage-setet bli å finne i businessklasse. Dette er det samme som flere andre selskap benytter, slik som f.eks. Swiss, Brussels, Austrian og Delta.

Captain Izham Ismail, CEO i Malaysia Airlines uttalte følgende:

Vi er veldig glade over å ønske dette nye tillegget til vår familie velkommen. Med sine teknologiske forbedringer er A350-900 en viktig milepæl for oss, og bidrar til å øke vår konkurranseevne på langdistanseflyvninger. Med A350-900 understreker vi også vår forpliktelse til å operere med en ung og moderne flyflåte.

Airbus A350 XWB

Airbus A350 XWB drar fordel av det siste innenfor aerodynamisk design med flykropp og vinger i karbonfiber og nye drivstoffeffektive motorer fra Rolls-Royce. Dette betyr 25% reduksjon i drivstofforbruk og utslipp, og betydelig lavere vedlikeholdskostnader.

Ordreboken til Airbus viser totalt 858 bestillinger av flytypen fra totalt 45 kunder. SAS er en av disse kundene med åtte A350-fly i bestilling hos Airbus. Det er fortsatt uvisst når selskapet tar levering av flytypen. I følge en kvartalsrapport i 2016 ble innfasingen av flytypen da forsinket fra 2018 til 2019.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *