Nå kan du booke Star Alliance bonusbilletter på sas.no!

SAS Star Alliance-bonusreiser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mulighet for å booke Star Alliance bonusbilletter på nett er noe som lenge har stått høyt på ønskelisten til mange bonusjegere. Dette har latt vente på seg, trolig på grunn av mye gammel moro i flyselskapenes IT-systemer, men i går lanserte SAS endelig en fungerende bookingløsning for Star Alliance bonusbilletter. Sånn nesten i alle fall.

For selv om dette er et stort steg i riktig retning, er det fortsatt en del funksjoner som mangler. Du kan i denne første versjonen ikke få utstedt selve billetten, men kun lage en reservasjon. Det er heller ikke mulig å reservere billetter i first class enda eller premium economy, kun økonomiklasse og business class.

Når reservasjonen er lagt inn på nett, så ringer du SAS for å bekrefte bookingen og få utstedt billettene. SAS holder reservasjonen i 48 timer, og holder deg informert om når den utløper. Du kan selv holde styr på dine reservasjoner under Mine bookinger på SAS-hjemmesiden.

Hvordan virker det?

Bestillingsprosessen er ganske like en hvilken som helst annen billettbestilling hos SAS. I dette eksemplet har vi søkt opp en tur/retur bonusreise fra Oslo til Sydney for to personer med SAS og Singapore Airlines Business Class begge veier. Søkemotoren finner du her.

Søk på bonusbilletter
Den nye søkemotoren gjør det lett å finne ledige bonusbilletter med Singapore Airlines

Det at søkemotoren viser tilgjengelighet med Singapore Airlines er også en stor fordel sammenlignet med søketjenestene fra United Airlines og ExpertFlyer, som vi er vant med å bruke i dag.

Fortsatt noen mangler

Denne første versjonen mangler fortsatt noen elementer vi kunne ønske oss. Som nevnt er det per i dag ikke mulig å bestille billetter i first class eller premium economy. Du får heller ikke oversikt over skatter og avgifter som tilkommer. Siden dette kan innebære en høy kostnad på enkelte ruter hadde det vært veldig kjekt å kunne se dette i bestillingsprosessen, da det kan være avgjørende for rutevalg.

Hva synes du om den nye løsningen for booking av bonusbilletter? Er det bare en fordel eller vil dette gjøre de gode bonusreisene for enkelt tilgjengelig for folk flest? Diskusjonen er allerede i full gang i forumet vårt.

Skjermdump og foto: sas.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *