Hver tredje unge nordmann spiller Pokémon Go på reisen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Pokémon Go er den nye trenden på reise. 14 prosent av nordmennene har spilt Pokémon Go på reise det siste halvåret – og 17 prosent oppgir at de kommer til å spille på kommende reiser. Aller mest aktive er unge voksne og 22 prosent av de mellom 18 og 30 år oppgir at de har spilt på reise. Det viser Ticket’s Sifo-undersøkelse der 1001 nordmenn er blitt spurt om sine reisevaner.

Verden er rammet av Pokémon-feber og for nordmenn har Pokémon Go blitt en ny populær aktivitet også på utenlandsreisen. I følge Ticket’s Sifo-undersøkelse sier 14 prosent av de nordmennene som har vært på utenlandsreise det siste halvåret at de har spilt Pokémon. Blant de mellom 18 og 30 er tilsvarende tall 22 prosent.

    – Å spille Pokémon Go på utenlandsreisen har blitt veldig hett blant nordmenn, ikke bare blant de unge. Mange foreldre med mindre barn ser spillet som en mulighet til å omgås aktivt med sine barn på reisen.

Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

I en aldersgruppe der mange har barn, 41-50 år, har 20 prosent spilt på reisen. Og trenden virker å fortsette. 17 prosent av nordmennene kan tenke seg å spille på den kommende utenlandsreisen. 14 prosent om det finnes gratis surfing på telefon der man er, og 3 prosent selv om man må betale ekstra for surfing.

Pokémon Go-spillet har også blitt en ny måte å lokke turister for turistmyndightene og reisearrangører verden over, for eksempel i Japan, Usa, Sveits og Thailand. Her inntreffer alt fra heftige PR-filmer der Pikachu-figurer slenger Pokéballer på turister, til guider som viser deg Pokéstops og lokale Pokémon Go-festivaler.

– Pokémon-feberen bidrar til å løfte reiseopplevelsen for mange. I jakten på nye Pokéstops og Pokémons rører turistene seg til fots og oppdager nye serverdigheter og bydeler samtidig som de spiller, sier Ellen Wolff Andresen.

Tickets Sifo-undersøkelse om Pokemon Go på reisen:

Har du eller noen i din familie spilt Pokémon Go på utenlandsreise de siste seks månedene?
  • Ja, jeg/vi spilte Pokémon Go på utlenlandsreisen, 14 prosent
  • Nei, jeg/vi spilte ikke Pokémon Go på utlenlandsreisen, 52 prosent
Kommer du eller noen i din familie til å spille Pokémon Go på kommende utenlandsreiser?
  • Ja, om det er gratis surf på min telefon der jeg er, 14 prosent
  • Ja, også om jeg må betale ekstra for surfing der jeg er, 3 prosent
  • Nei, 69 prosent
  • Usikker, vet ikke, 14 prosent

Kilde: Tickets Sifo-undersøkelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *