Norwegian med 16 prosent passasjervekst i april

Norwegian med 16 prosent passasjervekst i april

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegians trafikktall for april viser en økning på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Kapasitet har imidlertid økt mer enn passasjervekst, noe som betyr mindre fulle fly.

Totalt 3 049 249 passasjerer reiste med Norwegian i april, 411 020 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 51 prosent. Fyllingsgraden var på 83 prosent, ned 3,6 prosentpoeng. Det er størst passasjervekst på selskapets langdistanseruter der kapasiteten er mer enn doblet siden samme periode i fjor.

Lavere inntekter

Inntektene har også falt sammen lignet med samme periode i fjor. Yield, eller inntekten per passasjerkilometer, falt med 16% fra 0,42 til 0,35 kroner i perioden. Inntekt per tilgjengelige setekilometer falt 20% fra 0,36 til 0,29 kroner.

– Selv om påsken påvirker tallene har vi en solid passasjervekst også i april. Vi har økt kapasiteten betraktelig sammenliknet med samme måned i fjor og på langdistanse har veksten utenfor Norden vært på rekordhøye 311 prosent. I forbindelse med den store kapasitetsøkningen og nye langdistanseruter, har vi lagt ut svært mange billigbilletter for å tiltrekke oss nye reisende denne måneden, noe som påvirker yielden i april, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Få kanselleringer og høyere punktlighet

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av sine planlagte flygninger i april, noe som sies å være svært bra. Punktligheten har også økt med 2,8%. Der 78,5% av flyvningene gikk på rutetid i april 2017, gikk 81,3% av flygningene gikk i henhold til oppsatt rutetid i april i år.

Foto: Jocke Knutsson / Norwegian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *