JetSMART Airlines overtar Norwegian Air Argentina

JetSMART Airlines Airbus A320 og Norwegian Boeing 737-800

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian Air Shuttle har signert en avtale om å selge datterselskapet Norwegian Air Argentina til JetSMART Airlines.

JetSMART vil overta driften av Norwegian Air Argentina med umiddelbar virkning. Selskapet vil fortsette å fly Norwegians ruter fra Aeroparque flyplass. Partene forventer at integrasjonsprosessen vil ta noen måneder og at Norwegian-navnet vil bli faset ut av det argentinske innenriksmarkedet i løpet av denne perioden. I løpet av det neste halvåret vil Boeing 737-flyene som betjenes av Norwegian bli erstattet av JetSMART sine Airbus A320. Boeing 737-maskinene vil deretter bli satt inn på europeiske ruter.

– Det har vist seg vanskelig å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet for datterselskapet i Argentina, gitt den generelle situasjonen i landet. De fleste kostnadene er i dollar, men vi får inntekter i pesos. Den kraftige svekkelsen av pesoen mot dollar har skapt et betydelig gap mellom kostnader og inntekter, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Alle flyvninger går som planlagt

Alle Norwegians ansatte i Argentina vil bli ansatt hos JetSMART, bortsett fra de ansatte i kundesenteret som vil fortsette å jobbe for Norwegian.

Alle passasjerer som har kjøpt billetter med Norwegian vil fly som planlagt, uten noen endringer. Norwegian Air Argentina betjener utelukkende innenriksflyvninger i Argentina. Norwegians flyvninger mellom London og Buenos Aires påvirkes ikke av den nye avtalen. Disse betjenes av det britiske datterselskapet Norwegian Air UK.

– Vi er veldig glade for å kunne slå sammen Norwegian Air Argentina og JetSMART. JetSMART har en visjon om å bli det ledende ultra-lavpris flyselskapet i Sør-Amerika. Takket være denne avtalen vil vi fortsette å tilby rimelige flyreiser til våre kunder både fra Aeroparque flyplass og El Palomar flyplass, sier Estuardo Ortiz, konsernsjef i JetSMART.

Foto: Norwegian / JetSMART Airlines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *