Norwegian har sikret seg sloter på London Heathrow

London Heathrow International Arrivals

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Midt oppi problemene med 737 MAX, så har Norwegian vært heldig å få tildelt 6 slots på London Heathrow til sommeren 2020. Det åpner for spennende muligheter for flyselskapet med tanke på dets fokus på Storbritannia.

Det er interessant nok i seg selv at Norwegian i det hele tatt har fått slots. Det er normalt ikke så lett å oppnå på Heathrow og flyselskapene kjøper ofte av hverandre for betydelige summer. SAS solgte for eksempel i 2015 to slots (avgang og landing) til et annet flyselskap for over 550 millioner norske kroner. Man kan altså si at Norwegian teoretisk sett har spart nesten 1,7 milliarder kroner på at de har blitt tildelt slotene gratis.

Norwegian har fåt tildelt seks sloter på London Heathrow
Foto: Norwegian

Ingen ruter offentliggjort

Opprinnelig søkte Norwegian om 14 slots på Heathrow for å kunne ha én avgang hver dag. De fikk altså gehør for tre ukentlige avganger. Enn så lenge har ikke flyselskapet annonsert noen ruter, men en potensiell destinasjon kan være New York. Dette er imidlertid en rute med mange forretningsreisende og ville kanskje vært mer aktuell som en helårsrute. Siden det kun er snakk om en sommerrute, er kanskje London til Florida eller andre feriedestinasjoner mer aktuelt. Sør-Amerika kan også være en mulighet da billettpriser er relativt høye fra Heathrow grunnet lav konkurranse. Det blir spennende å se hva Norwegian velger å gjøre med slotene sine.

Heathrow Airport

Hvorfor er det ledige slots på London Heathrow?

Kapasiteten på Heathrow er allerede tynt til det maksimale. Derfor er prisen på sloter på det åpne markedet også veldig høy. Hvorfo er det da plutselig sloter tilgjengelig gratis? Grunnen er ganske enkelt at flere flyselskaper hvert år også gir avkall på slotene sine, som da går tilbake til flyplassen. I tillegg til de seks slottene Norwegian har fått, er ytterligere 12 sloter fordelt blant andre selskaper.

  • To slots til Virgin Atlantic
  • To slots til Tunisair
  • To slots til Shenzhen Airlines
  • Fire slots til China Southern

Totalt er det allokert 9 664 sloter for sommeren 2020.

Denne artikkelen ble først publisert av Henrik Olsen for InsideFlyer.dk

Foto: Heathrow Airport

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *