Norwegian gjenåpner 76 ruter og setter ytterligere 12 fly i drift

Politiet velger Norwegian som foretrukket leverandør av flyreiser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian følger SAS og flere andre flyselskap, og gjenåpner 76 av sine ruter fra 1. juli. Rutene omfatter både innenriksruter og ruter til andre land i Europa.

Nordmenn vil ut og reise igjen, samtidig som flere andre flyselskap allerede har gjenopptatt flygninger i Europa. Norwegian følger nå etter og vil fra 1. juli gjenåpne 76 av sine ruter innenriks og i Europa.

Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte fra norske baser vil bemanne 20 fly, noe som innebærer at om lag 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake fra permittering.

– Mange kunder har gitt uttrykk for at Norwegian må tilbake på vingene med fly til langt flere destinasjoner enn vi har i dag. Til alle som ønsker å reise med Norwegian i sommer har jeg en gladmelding: Vi skal i lufta med flere fly, og vi gjenåpner en rekke av rutene kundene har etterspurt, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram. Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen. Samtidig har vi innført en rekke tiltak for å ytterligere redusere en allerede lav smitterisiko om bord i fly.

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere 12 fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering. Totalt er nå mer enn 900 piloter og kabinansatte i jobb.

Trygg reise med Norwegian

Norwegian har innført en rekke tiltak for å minimere risikoen for smitte om bord på våre fly, inkludert:

  • Reisende som er seks år og eldre må bruke munnbind om bord, slik det er anbefalt av europeiske luftfartsmyndigheter.
  • Passasjerer blir bedt om å holde avstand under om bord- og avstigning.
  • Passasjerer blir spredt rundt i kabinen og midtsetene er de siste som blir tatt i bruk. Passasjerer som reiser sammen, vil likevel bli plassert ved siden av hverandre.
  • Det er ingen servering om bord for å minske kontakten mellom reisende og våre ansatte.
  • Flyene desinfiseres grundig i henhold til strenge retningslinjer, med ekstra fokus på kontaktpunkter om bord. Dermed minimeres risikoen for både passasjerer og kabinpersonale.

Flyene er i tillegg utstyrt med avansert luftfiltrering som fjerner mikropartikler, bakterier og virus i luften. Samme teknologi brukes i sykehusenes operasjonssaler. All luften i kabinen renses hvert tredje til fjerde minutt.

Undersøkelser viser at risikoen for å bli smittet om bord på fly er svært liten. Skulle det oppstå mistanke om smitte om bord , har Norwegian rutiner for og utstyr til å håndtere dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *