Norwegian kansellerer 97 Boeing-fly

Norwegian Boeing 737 MAX

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Norwegian opplyser mandag kveld at de har gitt Boeing beskjed om å kansellere avtalen om kjøp av 97 fly. Samtidig ber flyselskapet kompensasjon for problemene med Boeing 737 MAX og Boeing 787.

I en børsmelding informerer Norwegian mandag kveld at bestillingen på 5 Boeing 787 Dreamliner og 92 737 MAX kanselleres. I tillegg kanselleres også en serviceavtale for flyene. Norwegian sine 737 MAX har stått på bakken siden 12. mars 2019 og har i mer enn ett år medført betydelige driftsproblemer og økonomiske tap.

– Norwegian er i dialog med Boeing med mål om å løse 787- og 737 MAX-problemene, og få erstatning for de økonomiske tapene. Samtalene har foreløpig ikke ført til en avtale med rimelig kompensasjon til selskapet.

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Må dekke tap for flere kunder

Norwegian er langt fra det eneste flyselskapet som har fått lide for problemene med to av Boeings mest populære flytyper. Flere selskaper har allerede landet avtaler med Boeing, men omfanget av kompensasjonen som er gitt er ikke kjent.

Flyprodusenten har satt av store beløp i regnskapet for å få problemflyet i luften igjen. Det er først denne uken, etter mer enn et år, at testflygninger med disse flyene er kommet i gang igjen. Dette er imidlertid kun første skritt for å få godkjent flytypen igjen og det er lite sannsynlig at vi vil se 737 MAX i normal trafikk igjen før mot slutten av året.

Foto: Norwegian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *