Norwegian: Kraftig passasjerfall også for mars

Konsernsjef i Norwegian Jacob Schhram

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegians trafikktall for mars vitner om lav etterspørsel som følge av pandemien og myndighetspålagte reiserestriksjoner

I mars fløy 71 399 kunder med Norwegian, 94 prosent færre enn samme måned i fjor. Sammenlignet med februar i år var det likevel en økning på ca. 10 000 passasjerer, noe som i hovedsak kan forklares med innenlands påsketrafikk i mars. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 97 prosent og passasjertrafikken (RPK) var ned 98 prosent. Fyllingsgraden lå på 42,7 prosent, en reduksjon på 29 prosentpoeng sammenlignet med mars i fjor.

Ringvirkningene av pandemien med smittevernsanbefalinger og reiserestriksjoner er krevende og fortsetter å påvirke driften. Økt vaksinering og andre tiltak med mål om en gjenåpning av samfunnet gjør meg allikevel optimistisk med tanke på gradvis økt aktivitet og etterspørsel både i Norge og resten av Europa.

Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde ni fly i drift i mars, hovedsakelig på norske innenriksruter. Totalt gjennomførte Norwegian 99,4 prosent av de planlagte flygningene i mars, og av disse var punktligheten på 93,7 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *