Guide: Norwegian Reward

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Denne artikkelen ble sist oppdatert 19.01.14!

I Norge har vi i all hovedsak to flyselskaper som kniver om passasjerene på innenriksmarkedet, nemlig SAS (Widerøe) og Norwegian. De samme selskapene er også to store aktører når nordmenn skal reise ut i den store verden! SAS har Eurobonus som vi allerede har skrevet om, og tiden er kommet for å se på hva Norwegian tilbyr i sitt lojalitets-/bonusprogram, Norwegian Reward!

I mange år har flyselskap i Norge vært forhindret fra å tilby sine kunder bonusprogrammer på innenriksreiser. Dette har gjort at både SAS og Norwegian kun har tilbudt dette på sine ruter ut av landet. Mot sterke protester fra nettopp Norwegian ble forbudet opphevet i mai 2013, noe som har ført til en kvesset kamp om kundene og fokus på forbedringer hos begge selskapenes programmer. Mange vil nok peke på at Norwegian skiller seg noe ut fra de selskapene som normalt har tilbudt bonusprogrammer, både i Norge og utlandet. De er et lavprisselskap og har fokus på å tilby passasjerene billigst mulig billetter, uten ekstra tjenester inkludert. Norwegian er heller ikke medlem av noen allianse. Det er derfor naturlig at deres bonusprogram skiller seg fra mange andres, og en ren sammenligning av Eurobonus og Norwegian Reward vil bli helt feil ettersom programmene er såpass forskjellige. Vi vil likevel i denne artikkelen se på hvilke fordeler du kan få som medlem av Norwegian Reward.

Noregian-B787-main-1

CASHPOINTS..
.. er valutaen som brukes i Norwegian Reward. Det er med andre ord Cashpoints du mottar på kontoen når du benytter deg av programmet. 1 Cashpoint tilsvarer 1 norsk krone for oss som i Norge. Meget enkelt og oversiktelig og dette gjør det veldig lett å se hvor mye «fordeler» du har opptjent.

Man kan opptjene Cashpoints på flere måter:
– Kjøp av flybilletter hos Norwegian (se nedenfor)
– Bruk av kredittkortet fra Bank Norwegian (1% CashPoints på alle kjøp)
– Kjøp hos partnere, herunder HellyHansen, Talkmore, Norgesenergi m.fl.
– Bestilling av hotellrom via rocketmiles.com
– Spesielle kampanjer (jfr. julekalender 2013 hvor man kunne vinne eller bestille tjenester)

Opptjeningen på flybilletter er som følger:
– 2% Cashpoints på alle LowFare-billetter (billigbilletter)
– 10% Cashpoints på alle Flex-billetter

Opptjening på flybilletter ved bruk av kredittkort fra Bank Norwegian:
– 5% Cashpoints LowFare-billetter (gjelder ikke reiser i Norge/Sverige og langdistanse)
– 20% Cashpoints Flex-billetter (gjelder ikke reiser i Norge/Sverige og langdistanse)

NB! For alle flybilletter får du Cashpoints basert på netto pris. Det vil si at skatter, avgifter og drivstofftillegg må trekkes fra billettprisen før man kan regne ut hvor mange Cashpoints man vil opptjene. Alle eksemplene nedenfor viser original pris, deretter nettopris og opptjente Cashpoints.

Eksempler:
– Oslo – Tromsø. LowFare. Billettpris 399,- minus skatter/avgifter på 212,- = netto billettpris på  187,-. 2% av 187,- = 3,74 Cashpoints
– Oslo – Tromsø. Flex. Billettpris 1499,- minus skatter/avgifter på 293,- = netto billettpris på 1206,-. 10% av 1206,- = 120,60 Cashpoints

– Oslo – Alicante. LowFare. Vanlig bankkort. Billettpris 499,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 295,-. 2% av 295,- = 5,90 Cashpoints
– Oslo – Alicante. LowFare. Bank Norwegian kredittkort. Billettpris 499,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 295,-. 5% av 295 = 14,75 Cashpoints

– Oslo – Alicante. Flex. Vanlig bankkort. Billettpris 3859,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 3691,-. 10% av 3691,- = 369,10 Cashpoints
– Oslo – Alicante. Flex. Bank Norwegian kredittkort. Billettpris 3859,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 3691,-. 20% av 3691,- = 738,20 Cashpoints

Alle eksempler med forbehold om feil!

For å opptjene Cashpoints på reiser er det viktig at du husker å legge inn medlemsnummeret ditt i bestillingen. Det er pr. tiden ikke mulig å etterregistrere Cashpoints på reiser hvor du ikke hadde lagt inn medlemsnummeret ditt.

<a href=Norwegian Reward Julekalender 2013" width="800" height="393" srcset="https://insideflyer.no/wp-content/uploads/2014/01/norwegian-flyingstart.jpg 800w, https://insideflyer.no/wp-content/uploads/2014/01/norwegian-flyingstart-768x377.jpg 768w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px" />
Norwegian Reward Julekalender 2013

Gyldighet på Cashpoints
Ubenyttede CashPoints bortfaller og slettes 24 måneder etter utløpet av det kalenderår hvor opptjening skjer. Det vil si at CashPoints må benyttes enten i opptjeningsåret eller i løpet av de to påfølgende årene.

NIVÅER
Det finnes ingen nivåer på Norwegian Reward. Du er enten medlem eller ikke. Det er med andre ord ikke et bonusprogram som vil gi deg fordeler (utover flere opptjente Cashpoints) på noen måte om du reiser mye med Norwegian. Dette har sammenheng med Norwegian som flyselskap og deres fokus på lavpris og uavhengighet fra allianser etc. Du får altså ikke verken sølv- eller gullkort (du får faktisk ikke medlemskort i det hele tatt), fordeler ved forsinkelser, gratis bagasje eller noe annet som mange bonusprogrammer gir.

BEST BRUK AV CASHPOINTS
Cashpoints kan du bruke som betaling av flyreiser (helt eller delvis), bagasje, setereservasjon, billettendring eller avbestillingsbeskyttelse. På grunn av Norwegians struktur på billetter og tilbud er det derfor ingen store tips og triks for å få mest mulig ut av dine oppsparte Cashpoints. Du benytter de enkelt og greit til å betale for flyreisen din! Her bør du altså finne flyreisen som er billigst/best for deg og du kan da benytte dine opptjente CashPoints til å betale for hele eller deler av regningen. Betalingen gjøres enkelt via nettsidene til Norwegian og operasjonen er således sømløs og brukervennlig. Det kreves ikke noe minimumsbeløp, så du slipper å la poeng gå ut på dato fordi du mangler poeng for å bestille reise eller tilleggstjenester og kan altså omså benytte 5 Cashpoints når du bestiller en reise og dermed få 5,- i avslag. Du trenger heller ikke lese og analysere milevis av diskusjoner på nett for å finne best bruk av poengene dine og programmet er derfor enkelt for alle å benytte seg av. Nettopp enkelheten er nok noe mange kunder setter pris på med programmet.

norwegian-cashpoints

Noe som er nærmest unikt for Norwegian Reward er at du kan betale hele beløpet med Cashpoints, inkludert skatter og avgifter. Der de fleste bonusprogrammer riktignok lar deg booke billetter med poeng, krever de «alltid» at du betaler skatter og avgifter utenom, og mange krever i tillegg at du betaler for fuel-tillegg/YQ. Med Norwegian Reward kan du betale absolutt hele regningen med Cashpoints, uten verken ekstragebyrer eller tilleggsavgifter. Du kan i tillegg betale samtlige reiser helt eller delvis med Cashpoints. Det er altså ikke slik at du må finne ledige bonusseter, slik som f.eks. Eurobonus. To store pluss for programmet.

KREDITTKORT – BANK NORWEGIAN
Norwegian har sin egen nettbaserte bank som tilbyr flere forskjellige banktjenester. Gjennom Bank Norwegian kan du bestille kredittkort (VISA) som kan knyttes mot din Norwegian-profil. Kortet er meget gunstig kostnadsmessig med null i årsavgift og ingen gebyrer for bruk verken innenlands eller utenlands. Du betaler kun vekslingskurs ved bruk i utlandet. Du tjener Cashpoints ved all bruk av kortet (1%) og kortet gir i tillegg ekstra Cashpoints ved kjøp av flybilletter (som vist tidligere i artikkelen). Om du ønsker å bestille kortet kan det være lurt å se om det er aktuelle kampanjer. Norwegians julekalender 2013 ga blant annet alle nye søkere 1000 Cashpoints i bonus om man søkte om kortet. Om Norwegian er ditt foretrukne flyselskap om du vil maksimere opptjeningen av Cashpoints er kredittkortet supert og bør benyttes til så mange av dine varekjøp som mulig (så lenge du betaler regningene i tide).

KONKLUSJON?
Norwegian Reward er en slags hybrid av et tradisjonelt bonusprogram, i allefall innen luftfart. Programmet er enkelt satt opp og for norske brukere vil vekslingskursen 1 til 1 være svært enkel å forholde seg til. Du får enkelt brukt Cashpoints ved alle bestillinger og opptjener like enkelt Cashpoints ved bestilling av billetter, bruk av betalingskort osv.

Du får imidlertid ingen direkte fordeler på reisen om du er lojal mot selskapet. Det er ingen nivåer og dermed ingen lounger, egne innsjekkingsskranker, prioritet ved forsinkelser etc. Om du reiser med Norwegian (mye eller lite) er det ingen grunn til å ikke melde seg inn. Medlemsskapet koster ingenting og Cashpoints er enkle å benytte for å få rabatt på neste reise.

Hva er dine erfaringer med Norwegian Reward? Diskuter videre i vårt forum: LINK

NB! Det gjøres oppmerksom på at dette er en veiledende guide og fullstendig informasjon og vilkår finnes på de offisielle nettsidene til Norwegian Reward. Vilkår kan ha blitt endret uten at det er oppdatert i denne artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *