Ny konsernsjef i Widerøe

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tore Jenssen er utnevnt som ny administrerende direktør og konsernsjef i Widerøe. Han kommer fra stillingen som flåtesjef i Norwegian og styreleder i Widerøe og overtar ledelsen etter Stein Nilsen, som tidligere i vår kunngjorde sin avgang etter ni år i stillingen.

Med en karriere som strekker seg over 17 år i luftfartsindustrien, tar Jenssen med seg omfattende erfaring innen finans, drift, flåtestyring og leasing. Han har sittet i konsernledelsen i Norwegian siden 2023 og har innehatt flere ledende stillinger i selskapet, inkludert CEO & Accountable Manager for Norwegian Air International (NAI) og Chief Operating Officer både for Norwegians assetselskap og for Norwegian-konsernet. Siden Widerøe ble en del av Norwegian-familien tidligere i år, har Jenssen spilt en sentral rolle i arbeidet med å skape synergier mellom de to selskapene.

– Vi er svært fornøyde med å kunne utnevne Tore Jenssen som ny konsernsjef for Widerøe. Tore tar med seg en unik kombinasjon av dyp bransjekunnskap, ledererfaring og en genuin forståelse for Widerøes viktige rolle i det norske samfunnet. Hans inngående kjennskap til både Widerøe og Norwegian gir ham et særegent utgangspunkt for å lede selskapet inn i neste fase. Jeg er overbevist om at Tore, sammen med det dyktige teamet i Widerøe, vil fortsette å utvikle selskapets sterke posisjon i norsk luftfart og samtidig utforske nye muligheter for vekst og innovasjon.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian

– Jeg er veldig glad og føler meg utrolig heldig som blir vist tilliten til å lede Widerøe fremover. Stein Nilsen har gjort en fantastisk jobb, og jeg overtar et solid selskap som virkelig står støtt. Sammen med 3500 flotte kolleger skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver dag. Det er nesten litt overveldende å tenke på at Widerøe har fløyet folk rundt i Norge i 90 år. Vi skal fortsette å være livsnerven i distriktene og binde landet sammen, samtidig som vi også skal skape nye og større synergier, sammen med Norwegian- konsernet.

Tore Jenssen, ny konsernsjef i Widerøe

Jenssen tiltrer stillingen mandag 1. juli 2024. Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, tar over som styreleder i Widerøe.

Foto: Norwegian / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *