Nyhet: SAS Plus Saver-billett i Europa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For nesten tre år siden avskaffet SAS deres Business Class og Economy Extra serviceklasser ombord på flyvninger i Skandinavia og Europa. I stedet ble kundene introdusert for et nytt og enkelt konsept – SAS Go for de prisbevisste og SAS Plus for de reisende som ville ha litt mer. Etter dette har SAS videreutviklet konseptene med en ny billettype; SAS Go Light, økonomiklasse billetter kun med håndbagasje. Men fra i dag introduseres en annen ny og billigere billettype på deres korte flyruter, kaldt SAS Plus Saver.

Selv om SAS Plus absolutt ikke har vært noe luksusprodukt og ofte har været utskjelt blant frekvente reisende, har det allikevel vært en god mulighet for å booke fullt fleksible billetter, med gratis endring eller kansellering av flyreisen til ofte ganske fornuftige priser. Denne mulighet forsvinner nå delvis med det nye produktet. Til gjengjeld blir prisen nå enda billigere.

Priseksempel for den nye SAS Plus Saver, billettype på en flyvning mellem CPH-NCE
Priseksempel for den nye SAS Plus Saver -billettype på en flyvning mellom CPH-NCE

Reisende får nå fremover muligheten til å avstå fra fleksibiliteten for deres Plus-billett og dermed spare penger på billettprisen. Muligheten for å endre billetten finnes stadig, men gebyret for ombooking eller refundering av reisen er på hele 600 kroner pr. vei. Billettypen benyttes i forveien på selskapets langruter til USA og Asia, hvor mange forretnings- og feriereisende nyter godt av den ekstra komfort og service denne klassen gir til en overkommelig merpris.

Reservationsbetingelserne for den nye SAS Plus Saver billettype
Reservasjonsbetingelsene for den nye SAS Plus Saver billettypen (på dansk)

Der er fortsatt mulig å dra nytte av de mange fordelene en SAS Plus-billett gir, som for eksempel adgang til Fast Track sikkerhetskontroll og lounge, gratis mat og drikke ombord på flyet, to kofferter, og det å tjenes poeng etter den normale SAS Plus – billettklasse for flyvninger i Europa og Skandinavia (henholdsvis 750 og 1500 poeng + eventuelle ekstra status poeng for Gold og Diamond medlemmer).
Med introduksjonen av den nye og billigere billettypen forsvinner også muligheten til å booke den veldig dyre billetten; SAS Plus Flex.

 

– Vi vet at mange av våre kunder etterspør et alternativ hvor alle fordelene i SAS Plus inngår, men hvor man mot en lavere pris velger bort muligheten for gratis avbestilling og ombooking. Med dette nye tilbudet får våre kunder større mulighet til å velge det produktet som passer nettopp for deres behov, sier Stephanie Smitt Lindberg, sjef for produkt og kundelojalitet i SAS.

 

På nåværende tidspunkt er det bare mulig å kjøpe den nye SAS Plus Saver-billett til utvalgte destinasjoner i Europa. Men vi forventer at den nye billettypen formodentlig vil være tilgjengelig på store deler av rutenettet innenfor den kommende tid.

Det nye tilbudet mellom Skandinavia og Europa lanseres i første omgang som en test frem til den 30. september. SAS Plus Saver vil ikke være tilgjengelig på innenriksruter eller ruter innen for Skandinavia. SAS Plus Saver tilbys allerede i dag på SAS interkontinentale ruter.

Du kan lese mer om den nye Plus Saver-billetten på SAS sin hjemmeside her.

 

Oprindeligt skrevet for Insideflyer.dk af Rasmus Emil Christiansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *