Nyoppusset SAS Lounge og flere direkteruter fra Göteborg-Landvetter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det var feststemning på Landvetter-flyplassen i Göteborg tidligere i dag, da SAS sin nyrenoverte og utvidede lounge ble innviet, samtidig som selskapet presenterte to nye direkteruter fra Göteborg. Dette er gode nyheter for Vest-Sverige som tidligere har blitt litt oversett når det gjelder nye SAS-flyvninger.

Stemningen var på topp i dag morges i den nyrenoverte og utvidede loungen på Landvetter. Totalt har man økt loungen med 120 kvadratmeter, slik at loungen nå måler hele 415 kvadratmeter. Loungen er nå full av gode nyheter for reisende i alle aldre!

Det var en tydelig stolt Anders Wahlström, salgssjef for SAS i Sverige og Finland, som presenterte den nye loungen i sin innvielsestale. Alle som har benyttet loungen tidligere vet at den har lidd av «voksesmerter», men som nå har fått en sårt trengt oppussing.

IMG_6796SAS salgssjef (Sverige/Finland) – Anders Wahlström

I forbindelse med nyåpningen av loungen i Göteborg, presenterte SAS også to nye direkteflyvninger fra Göteborg. Brussel og Paris får hver tre ukentlige avganger fra begynnelsen av. Annelie Nässén, global salgssjef hos SAS, sier i en pressemelding:

Göteborg er en viktig region for oss, og mange kunder i området har etterspurt flere direkteflyvninger til Europa. Vi er derfor ekstra glade over å kunne tilby både Paris og Brussel direkte fra Göteborg. I og med at loungen vår nå er nyoppusset, kan vi også tilby våre kunder en bedre reiseopplevelse når de reiser både på innenriks- og utenriksreiser fra Landvetter.

Göteborg-Paris skal flys tirsdager, torsdager og søndager:

SK2573, avgang Göteborg 12.15, ankomst Paris 14.25
SK2574, avgang Paris 15.05, ankomst Göteborg 17.05

Göteborg-Brussel skal flys mandager, onsdager og fredager:

SK2575, avgang Göteborg 12.40, ankomst Brussel 14.25
SK2576, avgang Brussel 15.05, ankomst Göteborg 16.55

Som tidligere annonsert, flyttes London-flyvningene fra Heathrow til Stansted. Patrick Alexander fra Manchester Airport Group, Stansteds hovedeier, fortalte litt om regionen og flyplassens utvikling. Med en ny tidtabell, som forbedrer mulighetene til dagsturer, slår nå SAS tilbake mot British Airways som tidligere i år åpnet en direkteflyvning fra Göteborg til Cambridge, basert på etterspørselen fra legemiddelsindustrien og andre næringslivsinteresser i Göteborg-området.

IMG_6818Anders Wahlström med kolleger klipper båndet og innvier den nye loungen

Bonusfeber.no fikk en omvisning i loungen sammen med Cilla Nordgren, ansvarlig for flyplassmiljøer i SAS. Hun fortalte litt om det store arbeidet som ligger bak loungene, og hvordan man har lyttet til kundenes ønsker i oppussingsprosessen både i Göteborg, så vel som i Stockholm og Oslo, som åpnes til høsten. Den nye loungen i Stockholm skal åpnes til premiereflyvningen til Hong Kong, 10. september.

Naturlig nok betyr en større lounge, flere sitteplaser. Det virker som om de tidligere problemene med plasser for både rekreasjon og arbeid, nå er løst med både loungestoler og ladestasjoner. I den nye delen har man til og med laget et arbeids- og telefonrom, noe som har vært etterlengtet av mange, og som forhåpentligvis tar bort mye av det surret som tidligere har vært i loungen med høylytte telefonsamtaler. Kanskje skulle man ønske seg enda et par telefonrom, men uansett – dette er en klar forbedring!

SAM_1439Gangen mot den nye delen av loungen har også bord og sitteplasser

SAM_1441Nye sitteommråder med ladestasjoner (både strømstøpsler og USB-uttak)

IMG_6786Reiser du uten egen PC, er det to arbeidsstasjoner tilgjengelig i loungen

IMG_6780
Lengst borte i et hjørne, finner man ro til å arbeide eller snakke i telefonen, uten å bli forstyrret.

IMG_6781«Guest office» har plass til to personer

IMG_6782Muligheten for å kunne snakke uforstyrret i telefonen har vært etterspurt av mange

En ulempe som loungen led under tidligere, var mangelen på toaletter inne i selve loungen, slik at man måtte ut og stå i kø. Dersom man da tok med seg håndbagasjen og forlot loungen, innebar det en risiko for å miste plassen sin når man kom tilbake. Det er nå løst, og SAS Lounge i Göteborg har nå to toaletter!

IMG_6783SAS Lounge toaletter

Cilla Nordgren fortalte at man også har tenkt på de yngste passasjerene, i arbeidet med å utforme de nye loungene. På Landvetter-flyplassen har man installert en egen barnesone, kalt «kids corner.» Dette er en forsmak på hva man kan oppleve i de større «kids room» som vil være å finne i Oslo, Stockholm og København etter renoveringen. Vi forsøkte å få en kommentar fra to av innvielsesgjestene i barnehjørnet, men de to unge passasjerene var opptatt med å pusle med materialet som var tilgjengelig. Moren deres fortalte derimot at hjørnet var et kjærkomment tilskudd til loungen.

IMG_6775Kids corner

IMG_6822
To av innvielsesgjestene fullt opptatt med å teste sitt nye hjørnet i «loungeverdenen»

Fra og med i dag finnes det også et «self service center» tilgjengelig i loungen, hvor passasjerer kan ta hånd om ombookinger og andre ærend knyttet til selve reisen.

IMG_6779Self-service hjørne

IMG_6794

Avisbenken har blitt mindre dominerende, men det er likevel et godt utvalg

IMG_6789Fokus på det grønne og «hjemmekoselige» rundt spisebordet

En av du absolutt største fordelene med SAS sin nye lounge på Landetter er, foruten det større arealet, nærheten til SAS sine gate 17. Målet er at majoriteten av SAS sine innenriksflyvninger skal gå fra gate 17, som ligger rett utenfor loungen. Dette gir både nærhet og en utsikt hvor man kan se om flyet har landet. Da kan man maksimere og effektivisere sin tid i loungen. Hvordan det blir med utenriksavgangene gjenstår å se, men majoriteten av de reisende kommer nærmere sin flight.

IMG_6825Nærhet til gate 17 gir oversikt og mulighet til mer tid i loungen

Cilla fortalte også om de nye caféloungene som er på gang, blant annet i Trondheim og Tromsø. Planen er også at Sverige vil få dette loungekonseptet, og selv om hun ikke ville avsløre noe riktig enda, er det nærliggende å tro at Malmö og kanskje Luleå blir først ut.

Bonusfeber gratulerer SAS og selskapets passasjerer fra Göteborg med den nye loungen og de to nye direkterutene. Vi håper markedet vil ta vel i mot dette!

Opprinnelig skrevet av PC Reithe for Bonusfeber.se. Oversatt til norsk av Cecilie Larsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *