Nytt lost-and-found-system i København

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tidligere har man måtte ha en god del flaks for å finne gjenglemte eiendeler om bord på fly til/fra København lufthavn. Nå er det forhåpentligvis bedring i vente, så flere gjenstander kan finne veien til sine eiere.

Det er en god del år siden SAS sluttet med å oppbevare gjenstander som passasjerene glemte om bord i flyene. Gjenstander som blir funnet nå, blir avlevert til hittegodskontoret hos politiet. Det er ikke få historier vi hører om passasjerer som aldri lykkes med å finne sine eiendeler igjen. Det var rett og slett ingen som visste hvor de var. SAS henviste til København Lufthavn, København Lufthavn henviste til politiets hittegodskontor, som ikke hadde registrert gjenstanden. Ofte var de glemte sakene sporløst forsvunnet etter kun kort tid, og passasjerene måtte vinke farvel til sine bøker, mobiler, datamaskiner, o.l.

Om det er en erkjennelse av at det gamle systemet rett og slett ikke virket, og som har fått København Lufthavn og SAS til å innføre et nytt system, vites ikke. Siden 1. februar 2015 har det vært systemet Missingx.com som brukes til å holde styr på gjenglemte eiendeler både på flyplassen og om bord i flyene.

Missingx.com har i lengre tid vært kjent fra både Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda, hvor det etter sigende har fungert ganske godt. Nå følger København altså etter.

Med det nye systemet registreres alle glemte gjenstander i systemet, så snart de er funnet. Det gjelder også gjenstander som er glemt i flyene til/fra København.

Deretter kan du på hjemmesiden missingx.com se en liste over alle de registrerte gjenstandene og se om nettopp det du har glemt igjen, er dukket opp her.

Listen over glemte ting ser slik ut:

MIssingx list

I 48 timer oppbevares tingene på København Lufthavn. Etter dette blir de overført til politiets hittegodskontor.

Når du klikker på en gjenstand, kan du se hvor den er oppbevart og hvem du skal kontakte for å få den igjen

Slik ser det ut hvis gjenstanden fortsatt befinner seg på København Lufthavn:

MIssingx cph

Dersom gjenstanden allerede er overlevert til hittegodskontoret, så vil det se slik ut:

missingx hittegods

Det å kunne lete etter sine gjenglemte ting på nettet er en klar forbedring, og vil gjøre det langt lettere for passasjerene å bli gjenforent med sine eiendeler!

Opprinnelig publisert på Bonusfeber.dk av Flemming Poulsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *