Nytt SAS langrutefly er forsinket

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS venter for tiden på leveringen av et splitter nytt Airbus A330Enhanced-fly. Dette flyet skulle etter planen benyttes på den nye ruten mellom Stockholm og Hong Kong, som åpner den 10. september. Flyet er dessverre blitt forsinket fra leverandøren og den nye Hong Kong ruten må derfor betjenes med eldre Airbus A340-fly med den gamle kabin-innredningen i hele september måned.

Den mindre forsinkelsen av leveransen av flyet betyr i følge SAS pressekontakt i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, at de myndighetsgodkjennelser flyet skal ha for å fly til Hong Kong ikke kan ferdigstilles til oppstarten. Først når flyet er levert og overført til SAS-registrering kan disse påbegynnes. Hun kan ikke si helt nøyaktig når flyet kan brukes på Hong Kong-ruten, men anslår at det vil ta et par uker å få disse godkjennelsene på plass.

På første avgang fra Stockholm, den 10. september, så vil SAS benytte et av de andre nyinnredede Airbus A330-fly som SAS har i sin flåte. Etter det vil det være Airbus A340-fly med den gamle kabin-innredningen som vil bli benyttet inntil det nye flyet kan settes i trafikk, forhåpentlig i starten av oktober.

De gamle Airbus A330-flyene har noe kortere rekkevidde enn det nye flyet av samme type, og kan derfor ikke benyttes på ruten hvis man ønsker å fly med full last.

Så snart det nye Airbus A330Enhanced-flyet vil bli levert, så vil ruten betjenes med en kombinasjon av det nye flyet og en Airbus A340 frem til SAS får levert sitt andre A330Enhanced-fly senere på høsten, hvor det blir Airbus A330Enhanced på alle avgangene til og fra Hong Kong.

 

 

Foto: Airbus

Opprinnelig skrevet for bonusfeber.dk av Flemming Poulsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *