OSL tester securityscannere denne våren

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med forrige uke, har OSL, Gardermoen flyplass, startet testingen av ulike securityscannere for å utvikle fremtidens sikkerhetskontroll.

Testene startet den 9. februar og det er i alt fire forskjellige scannere som skal prøves ut. Målet er at dette etterhvert skal implementeres fast på OSL, samt rulles ut på de andre flyplassene som drives av Avinor.

– Avinor ønsker å legge til rette for en bedre flyt gjennom sikkerhetskontrollen og tror at bruk av securityscannere bidrar til dette. Etter hvert håper vi at dette er teknologi som vi kan ta i bruk på flere av de større lufthavnene rundt omkring i Norge, uttaler Njål Ladstein, seksjonsleder Security i Avinor.

Alt utstyret som testes er godkjent av EU og er ufarlig for bruk på mennesker. Det brukes såkalt milimeterbølgeteknologi for identifikasjon av gjenstander. Det presiseres at teknologien ikke er skadelig for mennesker.

– Bildene som blir tatt av passasjeren blir ikke lagret, og sikkerhetskontrolløren får kun frem en skjematisk figur av passasjeren under skanning. Bildet er alders- og kjønnsnøytralt og vises omtrent som en pepperkakefigur, sier Bjørn Erik Larsen, Prosjektleder ved Oslo Lufthavn

Det er frivillig for forbrukerne å benytte seg av denne teknologien enn så lenge, men OSL oppfordrer flest mulig til å bidra til at de får nok testresultater. Securityscannerne vil være tilgjengelige mandag til torsdag på dagtid, frem til midten av mai. Disse er plassert i slusen helt til venstre.

Bildet er hentet fra avinor.no
Kilde: Avinor.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *