Oslo lufthavn får elektriske shuttlebusser

Elektriske shuttlebusser fra VDL

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det belgiske selskapet VDL vant anbudskonkurransen om å levere elektriske shuttlebusser til Oslo lufthavn. Bussene vil være i drift fra 2020.

Avinor Oslo lufthavn fikk innvilget 16 millioner kroner i ENOVA-støtte i juni 2018 for anskaffelse av åtte elektriske shuttlebusser.

– Over 1,2 millioner passasjerer busses årlig mellom gate og fly på Oslo lufthavn. Innføringen av elektriske shuttlebusser er et viktig tiltak for å redusere flyplassens utslipp av klimagasser, sier Stine Ramstad Westby, konserndirektør for drift og infrastruktur i Avinor. – Støtten fra Enova gjør det mulig for oss å fase inn miljøvennlige løsninger i et raskere tempo. Selv om el-busser er dyrere enn dieselbusser så velger vi det nå. Etter hvert som flere busser settes i produksjon regner vi med at det også vil være billigere med elbusser enn diesel.

Tilrettelegging av infrastruktur

Infrastruktur for lading av bussene vil bli levert av det nederlandske selskapet Heliox.

-Bussene vil få et fremtidsrettet design og være et synlig tegn på at Avinor tar klimautfordringene på alvor. Nå som kontrakten er tildelt, begynner en ny del av arbeidet. Infrastruktur skal tilrettelegges og forberedelser skal gjøres for å få overgangen fra fossile busser til elektriske busser til å gå optimalt, sier Westby.

Avinor har et mål om å halvere egne totale kontrollerbare klimagassutslipp innen 2022, sammenlignet med 2012. Innføringen av elektriske shuttlebusser på Oslo lufthavn er et sentralt tiltak for oppfyllelse av dette målet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *