Oslo Lufthavn med egen bunadssluse til 17. mai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Skal du ut på tur i anledning 17. mai har vi en god nyhet til deg; Oslo Lufthavn vil nemlig gjenta suksessen fra i fjor og innføre en egen bunadssluse i sikkerhetskontrollen.

Ordningen, som ble innført etter forslag via Oslo Lufthavn’s Facebook-side, vil være tilgjengelig 16. og 17. mai. Ved å la de som reiser i eller med bunad i håndbagasjen benytte seg av sikkerhetkontrollens dedikerte familiesluse, fjerner man nemlig en potensiell flaskehals, noe som gagner alle reisende.

«Ideen var strålende i fjor og den er like bra i år. Derfor gjentar vi suksessen fra fjoråret og tilbyr dette i forkant av 17. mai også i år.” – Joachim Westher Andersen (Medieansvarlig v/ Oslo Lufthavn)

Skal du reise i eller med bunad anbefaler OSL at du tar et par forhåndsregler. Først og fremst bør du før avreise samle alt av søljer, knapper og smykker i en egen pose/smykkeskrin som enkelt kan fremvises i sikkerhetskontrollen. Og husk for all del at bunadskniven må sendes med innsjekket bagasje. Bløtkaker derimot kan ikke medbringes da krem eller lignende er klassifisert som flytende. Andersen har dermed følgende anbefaling:

«Vårt beste råd er å la vertskapet på ankomststedet stå for bakingen, eventuelt dele kaken med medpassasjerer før sikkerhetskontrollen.»

Har du andre forslag som du mener fortjener livets rett, kan disse enkelt formidles til OSL via deres Facebook-, Twitter- eller Instagram-side.

Ha en riktig så god 17. mai-helg 🙂

Kilde: Oslo Lufthavn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *