STUDIE: 1 av 8 piloter kan slite med ubehandlede depresjoner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hundrevis av kommersielle piloter over hele verden kan fly med ubehandle depresjoner fordi de frykter å bli grounded (satt på bakken), eller å miste jobbene sine antyder en ny undersøkelse.

Den anonyme undersøkelsen som omfatter data fra av om lag 1850 piloter fra mer enn 50 land, har funnet ut at 14 prosent av pilotene som hadde jobbet den siste uken hadde hatt symptomer på depresjon. Fire prosent av pilotene rapporterte å ha hatt selvmordstanker i løpet av de siste to ukene.

Undersøkelsen gir for første gang et bilde av den psykiskehelsen blant kommersielle piloter. Det er en yrkesgruppe som ofte ikke avslører denne typen sykdommer til flyselskapet ledelse, eller luftfartsmyndigheter  fordi de frykter negative karriere konsekvenser, sier senior studie forsker Joseph Allen, ved Harvard University i Boston.

«Det er forståelig at piloter er motvillige til å fullt ut avsløre sine psykiske problemer på grunn av potensialet for at de vil bli grounded eller uskikket for flytjeneste,»

Joseph Allen, seniorforsker ved Harvard University i Boston

Store mørketall

Om lag 140 000 aktive piloter flyr mer enn 3 milliarder mennesker over hele verden hvert år. Resultatene fra undersøkelsen bør være en varsko til flybransjen. Det er et varsel om at mange piloter trenger bedre tilgang til psykisk helse screening og behandling.

De nye funnene kommer halvannet år etter en Germanwings co-pilot som led av depresjon, bevisst skal ha krasjet et fly inn i de franske alpene. Dette medførte et tap av 150 mennesker. Globalt, lider omtrent 350 millioner mennesker av depresjon. Effektiv behandling finnes, men mange mennesker får ikke behandling – ofte på grunn av stigma.

For å få et bedre bilde av den mentale helsen blant piloter, har forskere gjennomført en anonym spørreundersøkelse i tidsrommet april til desember 2015. Spørsmålene berører en rekke temaer knyttet til arbeid og helse, i tillegg til depresjon.

USA og Australia

De fleste respondentene kom fra USA, Canada og Australia. Blant nesten 3500 piloter som deltok i undersøkelsen, besvarte 1848 spørsmålene som omhandlet psykiskhelse. Innenfor denne gruppen møtte 233 (12,6 prosent) piloter kriteriene for sannsynlig depresjon. 75 piloter (4,1 prosent) oppga å ha hatt selvmordstanker i løpet av de siste to ukene.

Blant 1,430 deltakere som rapporterte jobber som et flyselskap pilot i de siste sju dagene på tidspunktet for undersøkelsen, 193 (13,5 prosent) møtte kriteriene for depresjon.

En større andel av mannlige piloter enn kvinnelige piloter rapporterte om at de «nesten hver dag»  følelsen av fiasko, problemer med konsentrasjonen, og tenkte de ville ha hatt de «bedre som død.»

Kvinner med depresjoner

Kvinner var mer sannsynlig enn menn for å ha minst én dag av dårlig psykisk helse i løpet av forrige måned, og var mer sannsynlig å ha blitt diagnostisert med depresjon.

Studien fant også at depresjoner var mer sannsynlig når pilotene tok masse sovemedisiner, og når de opplevde seksuell eller verbal trakassering.

Begrensninger i studien omfatter mangel på medisinske poster eller eksaminasjoner for å vurdere psykiske symptomer pilotene har rapportert om i undersøkelsen.

«Studien undervurderer trolig mengden av depresjon som eksisterer blant piloter, men det kan ikke ta alvorlighetsgraden av symptomene og omfanget av individuelle nedskrivninger,»

Dr. Joseph Baskin, en psykiater ved Cleveland Clinic i Ohio som ikke var involvert i studien.

 

Kilde: Emirates24/7

Hele undersøkelsen og metodikken kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *