Qatar starter flygninger til Gøteborg i desember

Utsikt over Gøteborg fra tårnet ved Sjøfartsmuseet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Under reiselivsmessen ITB Berlin i mars i år lanserte flyselskapet Qatar flere nye ruter, samtidig som de hintet om en ny skandinavisk destinasjon som skulle komme senere. I går kunne selskapet avslører at den nye destinasjonen er Gøteborg.

Det har lenge vært spekulert i forumet vårt hvor den nye ruten skulle gå. Mange av våre norske lesere hadde nok håpet på en Qatar-rute til Bergen, men ikke uventet er det altså Gøteborg som er Qatars nye destinasjon.

Fem ukentlige avganger

Qatars nye rute har oppstart 12. desember med fem ukentlige avganger. QR173 har avgang 01:55 fra Doha mandag, torsdag og søndag, med retur fra Gøteborg som QR174 kl. 08:05. QR177 flys onsdag og lørdag med avgang 08:20, med retur fra Gøteborg som QR178 kl. 15:10.

Qatar Airways Boeing 787-8 Dreamliner
Den nye ruten mellom Gøteborg og Doha flys fem ganger ukentlig med Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Qatar Airways

Ruten betjenes med Boeing 787-8 «Dreamliner» med 22 seter i Business Class og 232 seter i økonomiklasse.

– Det er en glede for oss å kunne annonsere lanseringen av en direkterute til Gøteborg, vår andre destinasjon i Sverige. Gøteborg er en sjarmerende by som har mye å tilby både fritidsreisende og forretningsreisende, sier Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways i en pressemelding – Den nye ruten bekrefter vår forpliktelse til å utvide vår tilstedeværelse i Norden som er et viktig marked for oss, og tilby forbindelser videre ut i vårt globale nettverk. Vi ser fra fram til vise fram denne vakre byen til reisende fra hele verden.

Sterk tilstedeværelse i Norden

Med den nye ruten mellom Gøteborg og Doha har Qatar Airways totalt 54 ukentlige avganger fra de nordiske landene. Stockholm, København og Helsinki har to daglige avganger med Boeing 787-8, mens Oslo har én avgang hver dag. Kapasiteten på Osloruten økes fra høsten av når det settes inn et større fly av typen Airbus A350-900.

Qatar Airbus A350
Kapasiteten på ruten mellom Oslo og Doha økes fra høsten av med den større flytypen Airbus A350-900. Foto: Qatar Airways

Coverfoto: Ärkan / sv.wikipedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *