Anmeldelse: Radisson Blu Hotel, Oslo Alna

Radisson Blu, Oslo Alna: fasade

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er ikke alltid «sentral beliggenhet» er en fordel. Jeg har i løpet av året en del oppdrag i forbindelse med jobben min som sender meg like nord for Oslo i bil og da ligger Radisson Blu Hotel, Oslo Alna ganske så praktisk til.

Radisson Blu Hotel, Oslo Alna ligger i samme bygg som hotellet Park Inn By Radisson, Alna, cirka 9 kilometer fra Oslo sentrum. Hotellet sto ferdig i 2013 og Radisson Blu-delen har 142 rom.

Beliggenhet

Det er vanskelig å gi en helt objektiv vurdering av beliggenhet uten å ha et fast referansepunkt. For akkurat denne turen, hvor enkel adkomst til E6 nordover var viktig, er beliggenheten perfekt. Som turist i Oslo ville jeg imidlertid vurdert beliggenheten ganske annerledes. Det er forholdsvis langt til sentrum og det er noen hundre meter å gå til nærmeste holdeplass for kollektivtransport. Nærområdet har veldig lite å by på utover en MacDonalds, bensinsstasjon og noen møbel- og interiørbutikker. Ankommer du hotellet fra flyplassen er flybussen FB2 enkleste transportmåte.

Utsikt fra hotellrommet
Utsikt fra hotellrommet

Parkering på hotellet koster 250 kroner pr. døgn, men om du leter litt og ikke har noe problem med å gå litt er det mulig å finne gratis gateparkering innen fem minutters gangavstand fra hotellet.

Ankomst og innsjekking

Resepsjonsområdet ligger rett innenfor hovedinngangen og er felles for Park Inn og Radisson Blu. Betjeningen var smilende og imøtekommende, og jeg fikk beskjed om at jeg bare måtte si fra hvis det var noe de kunne bistå med. Dette er noe jeg virkelig setter pris på.

Rommet

Vi hadde bestilt standardrom, men med Gold Elite-status ble vi oppgradert til Business Class-rom i 6. etasje. Business Class-rommene er 25 m2 og oppleves som ganske romslige selv for to personer. Rommet er lyst, har store vinduer og er moderne innredet. Det tydelig at vi har med et ganske nytt hotell å gjøre. Interiøret fremstår som nytt og det er ingen tegn på noe slitasje. Det er heller ingen ting å utsette på renholdet.

På sengen lå det håndskrevet kort hvor jeg ble ønsket velkommen, undertegnet «Team Alna». Velkomstbrev er standard gest for statuskunder, men den håndskrevne varianten er en hyggelig detalj jeg ikke har sett før.

Rommet har et romslig garderobeskap med badekåpe, strykejern/strykebrett og safe. Minibaren er tom og et skilt på kjøleskapet forteller at minibarartikler er tilgjengelig på forespørsel. Like greit spør du meg, minibaren er som regel ikke en god deal og man kan da heller bruke minibaren til å oppbevare privat mat og drikke. På hyllen over minibaren står det en vannkoker og Nespresso kaffemaskin, samt kaffekapsler og pulverkaffe.

Rommet har også et skrivebord og en god, moderne TV med et greit utvalg av skandinaviske og noen europeiske tv-kanaler. TVen har også en filmleie-mulighet, men 99 kroner pr. film er litt i overkant og dette ble ikke testet.

Det aktuelle rommet har to enkeltsenger. Madrassene er behagelige og passelig harde, men begge hodeputene er litt for myke for min smak.

Trådløst internett på rommet fungerer svært bra og er raskt nok til å bruke Netflix i høy kvalitet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet

Badet kunne gjerne vært litt større. Dørene i dusjkabinettet kan lukkes innover for å få bedre plass, men dusjhodet står i veien så det ikke er mulig å skyve inn begge dørene. Dusjen har godt vanntrykk, og badet er ellers rent og moderne innredet.

Utvalget av baderomsprodukter er bare og produktene er gode. Her finnes dusjsåpe, sjampo, balsam, body lotion og håndsåpe. Et interessant innslag var en «Deep Sleep Pillow Spray», som jeg ikke kan huske å ha sett hos Radisson Blu tidligere. Dette måtte jo bare testes! Jeg prøvde med noen spray på hodeputen, men foruten en frisk duft er jeg usikker på om den hadde noen effekt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle rom og frokostbuffeten holder god kvalitet med et greit utvalg varme og kalde retter. Dersom du ikke finner det du har lyst på i buffeten er det også mulig å bestille fra en meny som ligger på bordet.

Foruten en bensinstasjon og MacDonalds er det dårlig med spisestedet i hotellets umiddelbare nærhet. Det ble derfor middag i hotellrestauranten to av dagene under oppholdet. Jeg har bodd på dette hotellet flere ganger tidligere og restauranten har alltid levert god mat til en grei pris tidligere. Denne gangen ble jeg imidlertid ikke imponert.

På dag 1 prøvde vi oss på en «dagens» til 190 kroner som uoppfordret ble presentert av servitøren. Den var for så vidt spiselig, men ikke noe mer enn det. Selv om prisen var god er ikke dette noe jeg ville spist igjen. Det var imidlertid ingenting å sette fingeren på hva service angår. På dag 2 måtte vi vente lenge på service selv om restauranten på langt nær var full. Vi ble heller ikke presentert noen dagens rett, men på forspørsel ble vi fortalt at den besto av et biffsmørbrød(?) til 395 kroner. Servitøren snakket litt dårlig norsk og var litt vanskelig å forstå, og jeg er ikke helt sikker på om det var det han så. Valget falt på en burger som for så vidt var grei nok, men tilbehøret var så salt at det var på grensen til uspiselig. Gjennom måltidet var det generelt vanskelig å få kontakt med personalet.

Frokosten var god, men restauranten har helt klart tapt seg siden mitt forrige opphold.

Hotellbaren er ganske bra til hotellbar å være, selv om utvalget av øl er litt beskjedent.

Fasiliteter

Radisson Blu Hotel, Oslo Alna har et treningsrom som er utstyrt med sykler, tredemøller, matter og manualer opp til 26kg. Treningsrommet mangler litt på utstyrssiden. Det er også litt dårlig plass og det blir fort trangt når det er mer enn tre mennesker her samtidig. Rommet har heller ingen vinduer.

Lojalitetsprogram

Hos Radisson Blu opptjener du poeng i Club Carlson, Carlson Rezidor-kjedens lojalitetsprogram. Min erfaring som Gold Elite-medlem har vært svært positiv så langt, med 100% uttelling på romoppgraderinger så langt. Carlson Rezidor har for tiden en kampanje med trippel poengopptjening som gjør programmet ekstra attraktivt. Club Carlson Gold Points kan også veksles til EuroBonus-poeng, noe som gir ekstra fleksibilitet.

Priser og booking

For to personer i standardrom betalte vi en gjennomsnittspris på litt over kr. 900,- pr. natt. Oppholdet ble booket med ViaTrumf gjennom radissonblu.com.

Oppsummering

Radisson Blu Hotel, Oslo Alna leverer et godt produkt på mange områder. Det er likevel noe rom for forbedring. Restauranten leverte ikke i henhold til forventing og jeg kunne ønsket meg et bedre treningsrom. Det er likevel mye hotell for pengene med tanke på hotellets standard og spesielt om man sammenligner med hoteller nærmere sentrum av Oslo. Med unntak av restauranten var servicen topp og det er eller ellers lite å pirke på.

Dersom enkel adkomst til E6 er viktigere enn nærhet til sentrum, har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale Radisson Blu Hotel, Oslo Alna. Jeg kommer nok til å velge dette hotellet igjen ved senere anledninger.

Oversikt

Publiseringsdato

25. April, 2017

Fordeler

Nytt og moderne
Mye for pengene
God service

Ulemper

Restauranten skuffer
Treningsrommet kunne vært bedre

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Radisson Blu Hotel, Oslo Alna leverer et godt produkt på mange områder. Det er likevel noe rom for forbedring. Restauranten leverte ikke i henhold til forventing og jeg kunne ønsket meg et bedre treningsrom. Det er likevel mye hotell for pengene med tanke på hotellets standard og spesielt om man sammenligner med hoteller nærmere sentrum av Oslo. Med unntak av restauranten var servicen topp og det er eller ellers lite å pirke på.

Dersom enkel adkomst til E6 er viktigere enn nærhet til sentrum, har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale Radisson Blu Hotel, Oslo Alna. Jeg kommer nok til å velge dette hotellet igjen ved senere anledninger.

3.7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *