Rekordtall fra SAS – flyavgiften ødelegger

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har aldri hatt så fulle fly i november noensinne.

Fyllingsgraden til SAS i november var på rekordhøye 73,7 prosent i november, bedre enn noensinne for denne måneden. Det var en oppgang på 4,4 prosentpoeng fra samme måned i 2015. 2,4 millioner passasjerer fløy med SAS i november, 7,1 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Flyavgiften også i Sverige ?

Mens alt er ikke rosenrødt for flyselskapet, selv om etterspørselen etter flyreiser med SAS stiger. Selskapet skriver at etter at regjeringen innførte flyseteavgiften i Norge, har lønnsomheten til flyselskapene gått ned.

-Forslaget om å innføre en ny flyskatt i Sverige øker usikkerheten for flytrafikken i Sverige og det ventes å gi negative effekter

SAS i pressemelding

Samtidig øker drivstoffprisene som følge av oppgangen i oljeprisen. Selskapet får dessuten en valutasmell som følge av en styrket dollar mot den svenske kronen.

Langdistanse vekst

SAS trafikkvekst var størst på langdistanseflyvninger hvor trafikken økte med 29,4 prosent, samtidig som kapasiteten økte med 21,8 prosent. På europeiske  og skandinaviske ruter var veksten 13,6 prosent.

– Det er gledelig å se at at vårt vinterprogram har fått en positiv start og at flere enn noensinne tidigere velger å reise med SAS i en november-måned. Det er også tydelig at reisende først og fremst øker i mer prisensitive kundsegmenter. Det viser at det er ytterst viktigt å fortsetta å effektivisere virksomheten, så vi kan satse på de markedene der vi ser størst vekst, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en kommentar.

Kilde: SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *