Salget av sommerreiser slår nye rekorder

sommerreiser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nordmenn har bestilt pakkereiser for nærmere en milliard bare så langt i januar. Både FINN Reise og Apollo melder om rekordsalg på sommerreiser, sistnevnte med en økning på 22 prosent sammenliknet med fjoråret. Salget av Apollos fleksible pakkereiser har økt med over 40 prosent!

– Salget går over all forventing! Vi må over fire år tilbake i tid før pågangen var så stor i januar. Trykket er definitivt størst på de greske øyene og fortsetter salget i dette tempoet kan vi få et utsolgt Hellas lenge før sommeren.

Marcus Lundgren, Salg, – og markedssjef i Apollo.

FINN Reise melder også om rekordsalg i januar, og kommersiell direktør Terje Berge bekrefter den enorme etterspørselen rundt Hellas.

– Hellas og Spania blir sommerens største reisemål, med Kroatia og Bulgaria på andre og tredjeplass.

Hellas blir størst

Beregninger gjort av Apollo viser at 750 000 nordmenn skal reise på pakketur i sommer – hele 43 prosent av disse har en gresk øy som destinasjon. 160 000 nordmenn skal til Kreta alene, men det er de mindre øyene som har høyest salgsøkning hos Apollo i januar.

– Skiathos ligger på topp med en salgsøkning på 70 prosent, etterfulgt av Santorini og Parga, sier Lundgren, som tror den rekordhøye salgsøkningen av reiser til «det lille Hellas» bekrefter en økende trend med genuine og autentiske reisemål.

– Samtidig vet vi at mindre øyer også betyr færre flyseter og hotell. Dermed er vi like tidlig ute med å sikre oss ferien hit, som vi er med å sikre oss de beste hotellene på storfavorittene.

Nye favoritter blant sommerreiser

Også Kroatia slår nye rekorder i år med en økning på over 50 prosent i antall reisende. Hele 50 000 nordmenn reiser på pakketur hit i sommer. Dermed blir det nye favorittreisemålet for første gang større enn Tyrkia i det norske markedet. 2017 ser også ut til å bli Bulgarias store comeback-år, med en salgsøkning på henholdsvis 35 og 25 prosent hos Apollo og FINN Reise.

– Med Tyrkia ute er det naturlig at etterspørselen rundt Bulgaria øker, da dette er reisemålet som ligger nærmest i prisklasse. Men vi forventet ikke en så markant økning så tidlig på året, sier Apollos markedssjef.

Rekordsalg av fleksible pakkereiser

Siden 2014 har reisearrangøren også tilbudt «fleksible pakkereiser» som alternativ til den tradisjonelle charterferien. I samarbeid med over 400 flyselskaper og tusenvis av hoteller verden over står Apollo-kunden fritt til å skreddersy sin egen ferie, uavhengig av om det er storbytur eller sommerferie. I januar satte man salgsrekord også her.

– Nordmenn liker tryggheten en pakkereise gir, samtidig som de vil ha friheten til å velge reiselengde, hotell og flyselskap selv. Med våre ruteflypakker får man begge deler, og det er ingen tvil om at det er et populært produkt. I januar hadde vi en salgsøkning på over 40 prosent på våre ruteflypakker, og vi forventer å doble salget i løpet av 2017, sier Lundgren.

 

apollo.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *