Slik blir Emirates 615-seters Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber kan nå avsløre hvordan setekartet vil bli i Emirates kommende Airbus A380-fly, som skal innsettes på ruten mellom København og Dubai fra 1. desember 2015. Flyet blir det passasjerflyet i verden med flest seter om bord, og vil i motsetning til Emirates øvrige Airbus A380 fly bli uten First Class og med færre Business Class-seter enn normalt for flytypen hos Emirates.

Ikke mindre enn 615 passasjerer vil dette flyet kunne ha plass til. Størrelsesmessig er det akkurat som de øvrige Airbus A380-flyene, men Emirates har valgt å innføre en såkalt “high density”-utgave, hvor man har droppet hele First Class-kabinen og satt inn færre Business Class-seter ombord. Det gir plass til mange fler av de billigere setene i Economy Class.

På øverste dekk vil man finne Business Class samt Economy Class, og på nederste dekk vil flyet bare ha seter i Economy Class. Det fremstår som litt underlig at Economy Class vil være i den fremste del av kabinen, og Business Class i den bakerste delen. Normalen er heller at Business Class er fremst i flyet.

Slik blir konfigurasjonen på øverste dekk:

Økonomiklasse foran, hvor der normalt er First Class Suites i Emirates A380:

3007 01

Etterfulgt av Business Class:

3007 02

Og slik blir det i økonomiklasse på hoveddekket:

3007 03

3007 04

Planen er at flyet skal «snus» i København på kun 2 timer og boardes fra bare 2 sluser. Det vil ifølge  flere bransjekilder bli ganske utfordrende med så mange passasjerer. Ingen tvil om at det vil bli mange passasjerer ved utgangen innen avgang og for den saks skyld i passkontrollen på vei til non-schengen-området i København når 615 passasjerer skal med dette flyet.

Første avgang for dette flyet bli vil bli til København den 1. desember 2015. Heretter er planen at fly med lignende konfigurasjoner skal settes inn i rute mellom Dubai og Bangkok, London Gatwick og Kuala Lumpur.

 

Seatmap: Expertflyer.com
Foto: Airbus © H.Gousse

Opprinnelig skrevet for Bonusfeber.dk av Flemming Poulsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *