SAS-fly på vei til Shanghai måtte returnere til København

SAS-fly på vei til Shanghai måtte returnere til København

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tirsdag kveld måtte et SAS-fly returnere til København like etter avgang. Flyet med rutenummer SK997 var på vei til Shanghai.

Flyet er av typen Airbus A340 og kom ikke lengre enn Estland før det måtte returnere til København. Grunnen var en advarsel i cockpit om at en av flyets fire motorer ble for varme.

En Airbus A340-300 fra SAS med registreringen OY-KBA måtte returnere til København tirsdag kveld grunnet en varm motor (Kilde: Flightradar24).

Anna Kansell i SAS uttalte følgende:

På grunn av en indikasjon på at en av flyets motor ble for varm, så ble det besluttet at flyet skulle vende tilbake til sin base i København. Det er på grunn av sikkerheten. Det er ikke forventet at flyet vil være klar for en ny avgang i kveld.

Passasjerene om bord skal nå bo på et hotell, og vi jobber nå med å booke dem på andre fly så snart som mulig.

Flyet var to timer forsinket allerede ved avgang fra København, men det var i følge Anna Kansell ikke av samme grunn som gjorde at flyet måtte returnere.

Flyet landet trygt og uten dramatikk på 22:55.

Det er alltid godt å se at sikkerheten er i fokus og SAS ikke fortsetter en så lang flytur. Det er også bedre for passasjeren å komme tilbake til København, siden det er bedre muligheter for å bli booket om til andre avganger med SAS eller andre flyselskaper i motsetning til hva det kunne vært på andre flyplasser. Dermed vil den totale forsinkelsen forhåpentligvis bli minimal.

Les også: 1 million billige reiser

 

Denne artikkelen er skrevet av Henrik Olsen og opprinnelig publisert på vår søsterside InsideFlyer.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *