SAS innfører setereservasjon ved booking – mot gebyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hittil har det kun vært mulig for SAS EuroBonus Gold- og Pandion-medlemmer å reservere sete ombord allerede ved bestilling. SAS melder nå at fra 26. mars 2014 blir dette mulig for alle, på flyvninger mellom Norden og Europa – mot gebyr.

Vi har tidligere skrevet om innføring av gebyrer både hos British Airways og Lufthansa, og det virker som gebyrer kan ha blitt en trend i luftfarten.

I fremtiden vil det fortsatt være mulig å reservere seter gratis for EuroBonus Gold-, Diamond- og Pandion-medlemmer (samt øvrige passasjerer på samme booking), men det vil trolig bety at disse får færre “gode” seter å velge mellom siden andre passasjerer nå kan betale for setevalg. Passasjerer som ikke vil betale for setevalg vil få mindre sannsynlighet for å sitte sammen, og å få «gode» seter.

Prisen for setevalg blir 99 kroner per person per vei.

I første omgang er det ikke mulig å betale for å forhåndsreservere sete på innenriksruter, ruter innen Skandinavia og Finland, samt disse rutene:

København-Amsterdam
København-Brussel
København-Paris
København-Roma
København-Gdansk
København-London
København-Milano
Oslo-Brussel
Oslo-London
Stavanger-Aberdeen
Stavanger-London

22 timer før avgang (når online innsjekk åpner) er det mulig for alle passasjerer å velge blant de resterende setene – uten å betale gebyr.

100ings
Kirsten Flagstad lar deg velge sete allerede ved booking

For passasjerene er dette en kjedelig utvikling som igjen er med på å gjøre prissettingen på flybilletter mer uoversiktlig, og ikke minst dyrere. Vel å merke hvis man ikke vil risikere et midtsete på bakerste rad – eller å ikke sitte sammen med sine medreisende når man skal på ferie.

Hva synes du om at SAS tilbyr denne muligheten mot gebyr? Si din mening i kommentarfeltet under, eller i vårt forum.

Takk til Bonusfeber.dk

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *