SAS må innstille 766 avganger

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Scandinavian Airlines, SAS, går turbulente tider i møte. Ikke nødvendigvis oppe i luften, men som følge av at en hel rekke avganger aldri kommer seg i luften i det hele tatt. Årsaken er så enkel, men så problematisk, som at SAS ikke har nok piloter til å fly alle de avgangene de har solgt billetter til.

Dette må være pinlig for SAS, og ikke minst problematisk for de over 10 000 passasjerene som rammes av disse kanselleringene.

Problemene startet etter at SAS kjøpte opp Cimber Air i begynnelsen av år 2015. SAS skilte ut driften av alle sine Canadair CRJ900 fly til Cimber Air og samtidig overførte en god del piloter til dette selskapet for å fly disse flyene. Men etterhvert som SAS økte sin produksjon, ble flere av disse pilotene tilbakeført til SAS og Cimber måtte ansatte, og utdanne flere piloter. Utdanning av piloter på denne flytypen har tatt lenger tid enn først antatt, og allerede fra november i år merket man problemene. Og fra november og frem til nå er allerede ca 300 avganger kansellert av samme grunn. Og frem til midten av mai regner SAS med å måtte kansellere 766 avganger for å få kabalen til å gå opp.

Alle Cimber sine CanadairCRJ 900 har base i København og blir benyttet på mange innenriksruter i Danmark og regionale ruter i Norden, men også på enkelte avganger til europeiske destinasjoner.

Kanselleringene vil sterkt berøre rutene fra København til Wroclaw og Warszawa i Polen og Palanga i Litauen som mister en daglig avgang på ukedagene i hele perioden. I tillegg vil enkelte ruter bli berørt. Det gjelder avganger fra København til Aalesund, Aberdeen, Amsterdam, Bergen, Birmingham, Brüssel, Düsseldorf, Frankfurt, Gdansk, Gøteborg, Hamburg, Helsinki, Manchester, Pristina, Stavanger, Stuttgart og Vilnius i følge den svenske avisen Expressen.

Sånn totalt sett snakker vi om 7 avganger som avlyses daglig i perioden. Om dette er mye, er vel svaret at det er relativt lite sammenlignet med hvor mange daglige avganger SAS har totalt. Men for dem som blir rammet av problemet er det alltid kjedelig. Og vi håper SAS ligger godt i forkant med å booke folk om til andre avganger så deres reiseplaner kan gå nogenlunde som planlagt og bestilt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *