SAS med storsatsing ut fra Norge og OSL sammen med Avinor

SAS Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS lover nå flere langruter til Amerika og Asia fra Oslo lufthavn. SAS og Avinor har jobbet frem en avtale hvor Avinor reduserer avgifter mot at SAS lover økt trafikk.

Det var i går at SAS og Avinor lettet på sløret rundt en storsatsing, hvor SAS aktivt skal bidra med en årlig vekst på 4% de neste 5 årene. Dermed skal SAS oppnå en passasjervekst fra 14 til 17 millioner innen år 2022. Avtalen ble omtalt av både Aftenposten og E24.

– Avtalen betyr at SAS øker trafikken i Norge langt mer enn opprinnelig planlagt, sier konsernsjefen i SAS, Rickard Gustafson til Aftenposten.

SAS kommenterer ikke hvilke ruter det blir snakk om, men det bekreftes at det vil bli satsing både mot Europa, Nord-Amerika og Asia, med utreise fra Oslo. Det kan være snakk om både eksisterende destinasjoner, men også nye reisemål.

– Det kan finnes helt nye destinasjoner, både i Kina og Nord-Amerika, som kan bli aktuelle fra Oslo når vi ser frem mot 2022, gitt at vi får til den veksten vi snakker om, sier Gustafson til E24.

Nye fly gir flere muligheter

SAS mottar de neste to årene 8 nye A350-langdistansefly. SAS sier dog at de ikke har endelige planer for hvordan de nye flyene vil påvirke rutetilbudet.

– Vi ser muligheter for Oslo som en hub når vi får inn de nye A350-flyene, og da både med nye ruter mot Øst og Vest, i tillegg til at vekst i fritidsreiser kan gi muligheter for ruter fra Oslo til nye feriebyer i Europa som ikke trafikkeres herfra i dag, sa Gustafson til journalister i går som E24 refererer.

Også flere byer utenfor Oslo skal få vekst.

Det strategiske samarbeidet, som har fått navnet «Joint Vision», er ikke begrenset til Oslo. Også flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø skal få del i veksten. SAS har hatt en bestilling på 30 nye Airbus A320neo kortdistansefly og det gjenstår nå levering på 18 av disse. Dermed øker SAS sin totale kapasitet de kommende årene selv om noen fly forventes å bli faset ut.

Og bare så det er nevnt så startet SAS for fire dager siden den nye direkteruta fra København til Tromsø. Mye takket være økt turisme og etterspørsel fra Asia spesielt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *