SAS og Norwegian flyr flere i februar

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS meldte i dag sine tall for deres reisende i februar 2016 sammen med sitt interimresultat for november-januar, mens Norwegian la frem sine trafikktall fredag. To millioner reisende valgte å fly med SAS, mens 1,9 millioner valgte Norwegian. Det er en økning på henholdsvis 7,4% og 15% i forhold til februar i fjor. Nå må vi også huske på at siden det er skuddår i år, er det altså en dag mer å regne med for februar.

Begge selskapene kan melde om god økning i både trafikkvekst (RPK) og kapasitet (ASK). Tallene var for SAS 11,5% økning i RPK og 17,8% ASK, mens Norwegian kan melde om 20% RPK og 19% ASK. Når det gjelder fyllingsgraden, altså hvor stort belegg flyene har i snitt per flyvning, faller faktisk SAS’ fyllingsgrad med 3,6 prosentpoeng til 63,1%. Deres argeste konkurrent Norwegian kan derimot skilte med økning med 0.9 prosentpoeng til hele 85,6%.

Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger Norwegian, enten de skal på jobbreise eller ferie. Mye av veksten kommer internasjonalt, ikke minst på de interkontinentale rutene. I tillegg ser vi god utvikling på innenriksrutene i Spania og på rutene mellom de franske karibiske øyer og den amerikanske østkysten. I Norden er etterspørselen stabilt god.

Bjørn Kjos, administrerende direktør Norwegian

For våre lesere som er enda litt mer interessert i tallene, kan man se disse for SAS her og for Norwegian her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *