SAS har startet oppgradering av 737-kabinen

Nye seter til SAS LN-RRA Steinar Viking

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I oktober 2016 ble det annonsert at hele kort- og mellomdistanseflåten skulle få ny kabin. Nå har SAS startet oppgradering av 737-kabinen og deres første fly tilbake i produksjon.

Det er 10 år gamle Steinar Viking som har tilbrakt de siste ukene på Shannon lufthavn i Irland. LN-RRA kom tilbake onsdag denne uken og fikk ikke mange minuttene på bakken før det ble satt i produksjon. Første tur gikk til Stavanger og siden har det flydd innenlands i Norge. Du kan følge alle bevegelsene til SAS‘ eneste oppgraderte Boeing 737 hos Flightradar24.

Som vi tidligere har skrevet om skal samtlige eksisterende kabiner bli oppgradert mellom 2017 og midten av 2019. Totalt innebærer satsingene på disse 100 flyene, inkludert WiFi og oppgradering av kabiner, en investering på cirka 500 MSEK over en treårsperiode. I tillegg er det bestilt 30 nye Airbus A320neo.

SAS har startet oppgradering av 737-kabinen
Steinar Viking (LN-RRA) får installert nye seter. Alle foto: Derek Knight

Ny kabin på samtlige fly

Innfasingen av den nye kabinopplevelsen som allerede finnes i (nesten) hele langdistanseflåten og i de nye A320neo på kortdistanse har allerede begynt og vil fortsette de neste to årene. Den første fasen av moderniseringen tar omtrent tre uker. Først ut er nye setetrekk, tepper, gardiner og vegger. Fargeskalaen i den nye kabinen går i en gråtone i tekstiler som setetrekk og kabinteppe, og med en blå aksentfarge i detaljer som aksentsømmer og til gardinene i fremre og bakre del av kabinen.

Ny kabin på samtlige fly
Slik ser de oppgraderte kabinene ut

Markedets raskeste WiFi

Den andre fasen begynner høsten 2017 og da blir markedets raskeste in-flight WiFi installert. Fase tre skjer i løpet av vinteren 2017, da får også disse flyene USB-port i hvert sete.

Gratis WiFi for alle Eurobonus-medlemmer
Den nye kabinen tilbyd både Markedets raskeste WiFi og USB-porter i hvert sete

Til slutt blir den fluoriserende kabinbelysningen byttet ut med 3 361 beroligende LED-lys, en enkel versjon av stemningslyset som finnes på A320neo. Det er totalt 66 kortdistansefly som se den nye kabinen og sammen med Airbusene skal dermed hele flåten få ny kabin.

I denne videoen fra SAS sin YouTube-kanal kan du høre hva designeren selv tenker om den nye kabinen.

Gratis WiFi for alle Eurobonus-medlemmer

Det første flyet med høyhastighets-WiFi, som blir mulig med leverandøren ViaSats satellitteknologi, kommer i andre halvår i 2017. Med surfehastigheter per passasjer på 12 mbit, som er det man med dagens teknikk kan tilby totalt ombord, vil SAS-kunder snart kunne bruke tiden ombord til å jobbe, surfe eller nyte godt av de samme tjenestene som hjemme, f.eks. streaming av musikk, filmer og TV. Internett ombord på kortdistanseflyene vil være gratis for alle SAS EuroBonus-medlemmer og de som reiser i SAS Plus. Det vil også være mulig å bli medlem ombord.

Ny kabin på samtlige fly
Steinar Viking har allerede tatt jomfruturen med ny kabin. Foto: Knut Lövstuhagen/SAS

Hva gleder du deg mest til i den nye kabinen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *