SeatSpy gjør det superlett å finne bonusreiser

British Airways Boeing 747

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Du sitter med kontoen full av bonuspoeng, men finger ikke noe å bruke de på. Dette er nok problemstilling som er velkjent for de fleste av oss. Den nye tjenesten SeatSpy gjør det imidlertid enklere enn noen gang å finne tilgjengelige bonusreiser.

Denne artikkelen er publisert i samarbeid med SeatSpy.

Å bruke bonuspoeng kan være vel så vanskelig som å tjene bonuspoeng. Flyselskapene går stadig nye veier for å gjøre det lettere for oss å opptjene bonuspoeng på alt fra kredittkortbruk til marvarer. De er imidlertid ikke like flinke til å gjøre det lett for oss å bruke poengene. Med den nye tjenesten SeatSpy blir det enklere enn noen gang å finne ledige bonusreiser med Air France, British Airways, KLM og Virgin Atlantic.

SeatSpy

SeatSpy er på ingen måte det første søkeverktøyet for bonusreiser, men er kanskje det enkleste, raskeste og mest brukervennlige vi noen gang har sett. Tjenesten er foreløpig i beta, men det vi har sett så langt lover godt for det ferdige produktet, som skal lanseres i løpet av kort tid. Du kan ta i bruk SeatSpy allerede i dag og den er inntil videre gratis å bruke.

Søk etter bonusreiser

SeatSpy tilbyr to forskjellige måter å søke etter bonusreiser på.

Det første alternativet er å søke etter tilgjengelighet mellom to bestemte byer eller flyplasser. Du kan også begrense søket på en bestemt reiseklasse, for eksempel first class og antall passasjerer. Søket returner så alle ledige bonusseter for både avreise og hjemreise de neste 360 dagene. For British Airways angir også søkeresultatet om prisen er Peak Fare eller Off-Peak Fare.

Er du fleksibel på hvor du vil reise? Du kan også snu søket og be SeatSpy gi deg alle tilgjengelige reisemål innenfor en gitt reiseperiode. I eksempelet under har jeg søkt etter alle tilgjengelige reisemål i First Class med British Airways i perioden 1. april til 31. mai.

Bli varslet om ledige seter

Hvis du registrerer deg hos SeatSpy kan du også sette opp varsling dersom du ikke finner noe ledige på dine ønskede reisedatoer. Her skiller SeatSpy seg fra andre søkeverktøy ved at du kan lage varsler med start- og sluttdato, og med flere klasser. Du behøver med andre ord ikke å sette opp separate varslinger på hver eneste avgang eller for hver eneste klasse du vil reise med. Du kan også sette opp varslinger på tur/retur-reiser.

Sett opp varslinger med SeatSpy

SeatSpy gjør det lettere å finne bonusreiser

SeatSpy er uten tvil en av de beste verktøyene vi har sett for søk etter bonusreiser. Selv om tjenesten fremdeles er i beta og ikke offisielt lansert, fungerer den overraskende bra. Den er rask og lett å bruke, og inntil videre også helt gratis.

Forsidefoto: Josh Hallett from Winter Haven, FL, USA (CC-SA 2.0)

Kommentar

 1. Svein Arne Grønnevik sier

  Hvilke søkeverktøy er best for å finne ledige bonus-seter hos selskapene i Star Alliance?

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei,

   det finnes flere verktøy å velge i her, men av de mest kjente kan du se på Award Fares, Expert Flyer og selvfølgelig SAS sitt eget verktøy. Uniteds søkeverktøy fungerer også ganske bra, selv om den ikke nødvendigvis viser korrekt tilgjengelighet for SAS EuroBonus.

   • Svein Arne Grønnevik sier

    Takk for tipsene. Nå i disse Corona tider er det ikke mye aktivitet hos SAS eller andre for den saks skyld. Men mitt førsteinntrykk er at de to første fungerer vel best i betalversjon? Og da må en vel fly ofte om det skal svare seg så lenge det finnes rimelig gode gratis alternativer. Eller tar jeg feil? Men jeg lurer litt på om en søker ofte på en gitt strekning for et gitt tidsrom direkte hos SAS vil påvirke pris eller tilgjengelighet?

    • Martin Damm Laupstad sier

     Hei igjen. Det kommer jo litt an på hva slags type reiser man søker etter. Mange av våre lesere leter jo gjerne etter reiser i Business eller First Class som gjerne har veiledende priser på 30-40 000 kroner eller mer. Sett i forhold til det er kostnaden ganske liten. Skal du først og fremst reise i Norge eller Europa, og med SAS, kommer du nok langt med SAS sine egen søkeside. Det er ingenting som tyder på at gjentatte søk på en bestemt strekning fører til høyere priser. Dette er en myte som av en eller annen grunn har fått usedvanlig godt fotfeste, men det er ingenting som tyder på at det er noe annet enn en myte.

     • Svein Arne Grønnevik sier

      Takk for det. Godt å vite at det er en myte at de endrer pris basert på antal søk.
      Jeg har et par reiser i Norge, Skandinavia eller Europa i året, og 1-2 ganger i året BGO-BKK. Og det er strekningen Bergen til Bangkok som er mest intressant å finne «billige» og/eller bonus business billetter.
      Før brydde jeg meg ikke hvem jeg flydde med bare de var billigst, men har lært at det er ikke alt som er billigst i utgangspunktet som er best for en aldrende skrott. Og etter å ha koblet Trumf til SAS Eurobonus og SAS Mastercard Premium, tror jeg at det kanskje er viktig å holde seg innen Star Alliance. Da holder det kanskje å bruke SAS sin egen søkefunksjon, men også bruke en «Pro» versjon av en annen søketjeneste om en ikke finner noe tilfredsstillende tilbud hos SAS/Star Alliance?

    • Kjetil sier

     Det er nok en myte at antall søk øker prisen. Man kan også erfare at prisen kan gå ned.
     Den billigste tiden å booke er ca.1 – 2mnd i forkant av reisetidspunktet, men da er det gjerne færre ledige bonusbilletter på populære destinasjoner og avreisetidspunkter.

 2. Svein Arne Grønnevik sier

  Takk for tipset. Nå ligger flyselskapene stille, men i utgangspunktet ser den siden lovende ut. Og det uten å måtte oppgradere til abonnement. Og for meg som bare flyt et par tre eller fire ganger i året, er ikke disse «Pro»-versjonene regningssvarende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *