Singapore Airlines, Business Class i Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

IMG_2629

For mange personer er flyturen en pest og en plage, for andre, som for eksempel meg starter den gode opplevelsen når jeg går ut døren hjemme. Dersom du legger litt ekstra penger i flyreisen, er jeg sikker på at du vil endre din oppfatning av flyreisen som et nødvendig onde som du må gjennomgå før du er framme på din destinasjon.

Jeg vil her forsøke å dele erfaringe fra Singapore Airlines sitt Business Class produkt på Airbus A380. Dette er et Business Class produkt som er i en litt annen divisjon enn flere av de andre nettverks selskapene sine Business Class produkter.

IMG_2631

Ordinær prisene hos SIA i Business Class er ofte noe høyere enn flere andre aktører i markedet, hvorfor? Dette har med tilgjengelig plass om bord, setekomfort samt høyt service nivå å gjøre.
Business Class cabinen har en sete konfigurasjon på 1+2+1, seatpitch er på 55″ og bredden er på hele 30″ noe som betyr at dette er markedets bredeste Business Class sete.

Prioritert boarding er noe som stort sett alltid fungerer i utlandet, også hos Singapore Airlines. Dette betyr at du slipper å stå å stange i kø sammen med 350 andre passasjerer som kappes om å komme først om bord. Du flyter forbi køen og kan i ro å mak spasere ned gangbroen hvor du møtes i døren av to flotte «Singapore Girls» som høflig hilser deg velkommen og viser deg veien til din plass, ofte tiltales du med etternavn. Du har ikke før funnet plassen og satt deg ned før du blir tilbudt aviser og magasin før neste flyvertinne kommer å tilbyr deg velkomstdrink.

 

 

 

IMG_2634

Å kalle dette et sete er nok å underdrive en smule, det minner mer om en gedigen Stressless som elegant er trukket med lyst eller mørkt skinn.
Stolen kan legges godt bakover og fotskammel finnes, alt elektrisk drevet.

Jeg er en relativt stor person, og her ser du hva som er igjen av plass i stolen.

 

 

 

 

 

 

IMG_2648Kabinen er elegant, den lukter en blanding av nytt skinn og god parfyme.
Det oser av kvalitet og høy klasse.

Singapore Airlines har 2 ulike konfigurasjoner av denne flytypen, begge har 3 klasser om bord.
Suite Class som er den grommeste klassen er plassert i fremre del av 1 etasje. Business Class er i fremste 2/3 deler av 2 etasje. Economy Class er i siste del av 2 etasje og største delen av 1 etasje. På versjon 2 er hele 2 etasje forbeholdt Business Class.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2639Som velkomstdrink er det oftest Champagne, mineralvann, juce og vann som serveres, men jeg er ganske sikkert at dersom du har andre ønsker innfris disse så langt det er mulig.
Her nytes et glass Champagne av merket Charles Heidsieck mens Economy Class passasjerene heseblesende passerer forbi på vei mot sine seter bakerst i flyet.

 

 

 

 

 

 

IMG_2656Kabinen har belysning som skifter mellom flere farger, noe som gir en behagelig atmosfære om bord.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2666Før avgang tas bestilling på after departure drink som blir servert så snart signalet om at setebelte skal være festet er avslått. Drinkene blandes i galley og bringes til hver enkelt passasjer.

Gin Tonic.

 

 

 

 

 

IMG_2670Etter de innledende rundene med velkomstdrink og after departure drink starter den 5 stjerners restaurantopplevelsen.
Maten er første klasses, nydelig presentert og serveringen er godt synkronisert mellom de to midtgangene.
Denne første mat økten før vi fløy inn i kvelden, tok godt over 2 timer men når flytiden er på +11 timer er det greit at det skjer noe om bord.

Først kom en appetittvekker, her i form av Satay.

 

 

 

 

IMG_2676Vin sortimentet om bord er heller ikke av den verste sorten, flight attendant stiller smilende opp på foto sesion.

En god 2009 Marchesi de Frescobaldi Tenuta di Castiglioni Toscana IGT.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2677Etter første rett er unnagjort kommer det hvit duk på bordet etterfulgt av tøyserviett og bestikk, tøyservietten har hull slik at den kan kneppes fast i skjorten din, dette kan jo være en grei forsikring.

Forretten på denne turen besto av Duck liver terrine with smoked duck breast, celery and apple salad.

 

 

 

 

 

 

IMG_2686Singapore Airlines har en tjeneste for alle Business Class, First Class og Suite Class reisende som betyr at du selv kan bestille hovedrett på internett før avreise, tjenesten heter «book the Cook» og litt avhengig av hvor du reiser fra, kan du bestille ut i fra en meny på over 40 retter.

Elegant servert, Grilled  Beef Fillet som er booket på «Book the cook».

Legg merke til salt og pepper bøssen, den er to delt og sparer dermed verdifull plass på bordet ditt.

 

 

 

 

IMG_2689Etter hovedrett er det naturlig vis klart for dessert, selv om en er mett er det komplett umulig å si nei til noe som er så godt som Tiramisu.

 

 

 

 

 

 

IMG_2695

Dersom du trodde at festen var over etter desserten, tok du feil. Det neste på planen var ost, frukt, kaffe og Cognac.

 

 

 

 

 

IMG_2704Påfyll av rødvin pågikk kontinuerlig under hele måltidet. Cognac er jeg ikke noe stor fan av så jeg avsluttet med en runde med Singapore Sling, det er noe jeg synes passer spesielt godt når du flyr med Singapore Airlines.

 

 

 

 

 

 

IMG_2707

Stolen om bord kan med ett enkelt grep gjøres om til en behagelig og helt flat seng hvor selv lange personer får god plass. Du må imidlertid reise deg opp av stolen for å re opp sengen. Re opp sengen gjør du enkelt ved å legge seteryggen fram og brette ut en ekstra støtte for beina, laken, dyne/teppe og pute er da klar til bruk. Dersom du ikke klarer dette selv, er flyvertinnene raskt på pletten for å ordne dette for deg, så er du klar for 6 timers behagelig søvn. Dersom du plages med bakgrunns støyen i flyet, kan du ta på deg head settet som har innebygget noise cancelling funksjon, med disse på hører du ingenting og burde være godt rustet for en god natts søvn.

 

 

 

 

IMG_2660For de som ikke sover, finnes det et meget bra utvalg av spill, dokumentarer og filmer om bord. Disse ser du på den imponerende 15,4″ store wide screene skjermen.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2718Noen timer før landing starter forberedelsene til frokost. Belysningen stiger gradvis før servering starter. Serveringen til frokost var ikke synkronisert slik som servering av middag kvelden før. Dette har sin bakgrunn i at noen sover lenge og andre ikke sover 🙂

Starter her forsiktig med litt kaffe og frukt.

 

 

 

 

 

IMG_2720Før vi kjører på med hoved delen av frokosten, har her valgt Asiatisk frokost i form av Thai nudels med reker, kamskjell og noe fisk.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2739Trygt parkert på Changi airport i Singapore, var det bare å ta beina fatt å gå mot Silverkris loung for en forfriskende dusj før neste flygning.

 

 

 

 

 

 

Singapore Airlines leverer et meget bra produkt i Business Class, det er et produkt som jeg sterkt kan anbefale til både forretningsreisende og til feriereisende. Ved å reise på denne måten kan du komme uthvilt fram, unngå  jettlegg som varer i flere dager, slippe opphovnede og verkende bein.
Derimot er sjansen større for at du kommer uthvilt fram, du kan dra rett i møte eller være opplagt på feriens første dager og du vill sannsynligvis glede deg til neste flytur.

God tur.

 

 

Foto: J T Lygren & R. Lygren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *