Singapore Airlines øker kapasiteten fra København

Singapore Airlines Airbus A350-900ULR

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Airlines offentliggjorde under et pressemøte i går at de neste år vil øke til daglige avganger fra København i november 2019. Flyselskapet setter også inn en Airbus A350-900 i stedet for Boeing 777-300ER som Singapore Airlines flyr med fra København i dag.

Pressemøtet ble avholdt i København Lufthavn hvor administrerende direktør for flyplassen, Thomas Woldbye, ønsket velkommen. Tilstede var også Singapore Airlines General Manager for Norden og Ander Wahlström som er Head of Sales Sweden and Finland for SAS.

Ruten mellom København og Singapore hadde 40-årsjubileum i fjor.

Daglige avganger

I dag har Singapore Airlines fem daglige avganger per uke på tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. De to nye avgangene legges altså til mandager og onsdager.

København-Singapore

 • Rutenummer: SQ351
 • Avgang 12:30
 • Ankomst: 06:30 (dagen etter)

Singapore – København

 • Rutenummer: SQ352
 • Avgang 23:55
 • Ankomst: 06:00 (dagen etter)

På onsdag i sommerperioden settes det også inn en ekstra avgang med Boeing 777-300ER. Det vil være i perioden 19. juni 2019 til og med 15. august 2019.

Mye av grunnen til at Singapore Airlines øker til daglige avganger er for å øke turisme og samhandel i Norden. Dette er også grunnen til at både København Lufthavn og SAS også er til stede på pressemøte. København Lufthavn er naturligvis glade for flere avganger da det øker flyplassens konkurranseevne. SAS får på sin side enda flere muligheter til å selge code share-billetter for ruten fra Stockholm og ruten fra København.

Singapore Airlines og SAS har siden 2013 hatt et joint venture-samarbeid på ruten fra København til Singapore (og videre fra Singapore). Denne ble utvidet da Singapore Airlines utvidet ruten fra Moskva til Singapore til å starte i Stockholm

Først klasse forsvinner

Når Singapore Airlines har bestemt seg for å sette inn Airbus A350-900 betyr det også at muligheten til å fly første klasse fra København forsvinner. Første klasse ble innført på et flott arrangement i august 2017, der InsideFlyer selvfølgelig var tilstede.

Den nye flytypen har totalt 253 seter fordelt på tre klasser. Det er noen færre seter enn på den nåværende Boeing 777-300ER som har 264 seter totalt.

Airbus A350-900 er satt opp med

 • 42 seter i Business Class
 • 24 seter i Premium Economy
 • 187 seter i Economy

Med de to ekstra ukentlige avgangene økes kapasiteten og man får mer fleksibilitet til å fly videre med Singapore Airlines på reiser til Asia, Australia eller New Zealand.

Vi synes det er litt kjedelig å miste muligheten til å fly første klasse ut fra København. Det har vært populært å bruke EuroBonus-poeng på denne ruten etter at SAS åpnet for muligheten i mars i år. Du kan fortsatt fly første klasse fra andre flyplasser i Europa, men First Class Suites kan enn så lenge ikke kjøpes for EuroBonus-poeng.

Kommentar

 1. Claes. Axen sier

  Så synd om InsideFlyer att dom stackarna ikke längre kan fly First class fra Singapore
  Hur ska dere överleva …….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *