Spar tusenvis på leiebilen i ferien

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Å leie bil til ferien er dyrt nok i seg selv, men med kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil kan du skrelle av noen tusenlapper på regningen.

Bil er foretrukket transportmiddel for mange nordmenn, også i utlandet. Dersom du reiser på ferie med fly sier det seg selv at du ikke får med bilen, og da er det leiebil som gjelder – og alt som hører med.

De aller fleste utleieselskapene ser helst at du kjøper alt som finnes av tilleggsforsikringer når du leier bil, men den eneste forsikringen du faktisk trenger er egenandelsforsikring for leiebil. Kasko- og ansvarsforsikring er vanligvis inkludert i prisen.

Spor unna leiebilselskapets egne forsikring

Denne egenandelsforsikringen er en forsikring utleieselskapet i seg selv tilbyr deg når du signerer leiebilavtale. Denne koster gjerne en viss sum for hver dag du ønsker å leie bilen, og det kan utgjøre store summer i løpet av en leieperiode. Daglig leder i forbrukerportalen Dinero.no, Anders Fagereng, mener kredittkort med forsikringen gir god nok dekning til en lavere pris:

I stedet for å tegne forsikring hos leiebilselskapet anbefaler vi å undersøke om dette er en forsikring du har inkludert i kredittkortet ditt. Siden sommeren i fjor har nærmere ti kredittkort lagt til forsikringen i sin avtale.

Dinero.no har gått gjennom vilkårene til alle kredittkortene i Norge, og ifølge deres analyse tilbyr nærmere 30 kredittkort denne forsikringen, enten inkludert i kortets reiseforsikring eller som en billig tilleggsforsikring.’

Fagereng forteller:

Hos leiebilselskaper som Hertz og Europcar koster forsikringen mellom 1500 og 1900 kroner per uke. Til sammenligning koster den dyreste kredittkortforsikringen 249 kroner i året.

Disse kredittkortene har leiebilforsikring

Som tidligere nevnt finnes det omkring 30 ulike kredittkort som har egenandelsforsikring for leiebil på en eller annen måte inkludert i sin avtale. Dinero.no har sammenlignet vilkårene til alle disse forsikringene, og i tabellen nedenfor kan du blant annet se hvor mye forsikringen dekker, hvor lang gyldighet den har og hvor mye den koster per år.

Hva inkluderer forsikringen?

Som nevnt innledningsvis, er kasko- og ansvarsforsikring vanligvis inkludert i leieprisen. Egenandelsforsikringen dekker derimot utgifter forbundet med egenandel dersom du skulle være så uheldig å skade leiebilen eller få den frastjålet.

Egenandelen kommer vanligvis på mellom 6000 og 20 000 kroner, avhengig av hvilken bil du leier og hvem du leier den hos. Egenandelsforsikringen kan dekke hele eller deler av denne forsikringen.

Reiseforsikring eller separat forsikring?

Som tabellen viser, har mange kredittkort forsikringen inkludert i reiseforsikringen. Da kreves det som oftest at du betaler minimum halvparten av transportkostnadene for reisen med samme kredittkort, og ofte kreves det at du bruker kortet til å betale for leiebilen også.

Fagereng sier:

Sett deg inn i vilkårene til kortet ditt før du leier bil. Slik er du forberedt på hva den dekker og ikke, hvor mange dager den er gyldig og hva som skal til for at den trer i kraft.

Toppfoto: Dinero,no

Kommentar

  1. Knut Nysæter sier

    Har opplevd at utleiefirmaet mer eller mindre forlanger at jeg skal tegne ekstra forsikring hos dem og hvis det skulle oppstå en skade, selv og i etterkant kreve erstatning fra eget kort-/ forsikringsselskap. Med andre ord forlanger de at jeg betaler ekstra forsikring hos dem. Jeg må på egenhånd og i etterkant selv kreve tilbake utleggene minus innbetalt forsikringssum via kort-/forsikringsselskap. De godtar ikke at jeg påpeker at jeg har egen forsikring for leieforholdet. De mener det må være en sak mellom meg og kort-/forsikringsselskapet!! Dette blir fort dobbel opp og ikke lite lønnsomt dette her. Ikke lett dette her!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *