Stockholm Arlanda med ny passasjerrekord i 2016

passasjerrekord

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Stockholm Arlanda satt ny passasjerrekord i 2016. Med sin rekordøkning, var Stockholm Arlanda svært nær ved å passere 25 millioner passasjerer merket. Den nye rekorden er 24,702,000 passasjerer, en økning på 7 prosent siden 2015.

«Vi hadde mer enn 500.000 passasjerer i uken i 18 uker på rad, som også er ny rekord. Dette er en tydelig bekreftelse på at Stockholm Arlandas betydning for tilgang til Sverige og resten av verden. I løpet av året lanserte vi en rekke store byggeprosjekter for å øke flyplassens kapasitet «,

Lena Røkaas, fungerende flyplass direktør og Chief Operating Officer ved Stockholm Arlanda Airport.

Vekst i Sverige

Flytrafikken i Sverige fortsetter å stige kraftig. Reise til og fra Swedavia sine ti flyplasser rundt om i landet økte med 5 prosent i fjor til mer enn 39 millioner passasjerer. For Stockholm Arlanda, er dette det sjette året på rad med ny rekord: Det er en økning på så mange som 1.938.000 passasjerer. Som et resultat, er antall passasjerer opp med 7,6 millioner siden 2010.

«Det er virkelig flott at antall reisende vokser så mye. Stockholm Arlanda er et viktig knutepunkt for tilgang innenfor så vel som til og fra Sverige. I 2016 la vi flere nye internasjonale direkteruter, totalt 15 i løpet av tre år.

Vi har også en rekke internasjonale lavprisselskaper som lanserer ruter til attraktive destinasjoner, noe som gjør flyplassen enda mer attraktiv for våre passasjerer. Dette styrker oss i der store arbeidet som nå pågår for å øke flyplass kapasiteten,»

Sju av Swedavia ti flyplassene har satt ny passasjerrekord for hele året 2016. Begge flyplassene i Stockholm satte nye passasjer rekorder. Bromma Stockholm Airport fikk også vekst, og passerer det magiske merket av 2,5 millioner passasjerer. De to flyplassene sammen er en garanti som sikrer dette avgjørende tilgang til og fra Sverige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *