Storbritannia får sitt eget «Air Force One»

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I det som faktisk blir presentert som en kostnadsbesparelse, vil Storbritannias Statsminister David Cameron nå få sitt eget tilpassede fly.

UK air force one

Den britiske regjeringen vil bruke 10 millioner britiske pund på å tilpasse en RAF Voyager Airbus A330 (et militært fly basert Airbus A330-200 passasjerfly) -som det hevdes vil spare rundt £ 775 000 pr år. Denne beslutningen kommer for å redusere de store utgiftene regjeringen har ved å chartre fly (og bruk av de kongelige RAF-flyene) hvilket har ført til sterk kritikk. BBC har sitert en regjeringskilde som sier at statsministerens flyginger har kostet i gjennomsnitt £ 6,700 per flytime, mens Voyager A330 vil koste £ 2000 per flytime.

uk air force one

Dette er absolutt ikke første gang en britisk «Air Force One» har blitt foreslått. Tidligere statsminister Tony Blair trakk opp planer om å kjøpe to private jetfly («Blair Force One», som det ble kalt av pressen) før denne ble avbrutt av hans mer asketiske etterfølger, Gordon Brown (selv fly-prisene sitert ovenfor, ville det trolig ha vært en bedre langsiktig investering).

Voyager vil, etter det vi forstår, også gjøres tilgjengelig for den kongelige familie. I tillegg vil flyet også fungere veldig effektivt som et lufttil-luft tanking-fly. Når det ikke brukes av regjeringen, vil det operere som dette.

Fullstendige opplysninger om det nye flyet, og brukinkludert dets nøyaktige spesifikasjoner, er ventet til den strategiske forsvars- og sikkerhetsgjennomgangen den 23. november.
For kynikerne der ute: Det ble gjort helt klart at flyet er for kun offisielle oppdrag. Derfor kan du være trygg på at det fortsatt vil være EasyJet og Pringles for ferieturer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *