Strawberry utvider porteføljen i Finland med Helsinkis tidligere fengsel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er en del av historien til Helsinki som nå blir en del av hotellporteføljen til Strawberry. Det tidligere fengselet på Katajanokka, som ligger ved sjøen like ved Salutorget og sentrum av Helsinki, blir det femtende hotellet i Strawberry sin finske hotellportefølje.

I 2002 ble det velkjente fengselet stengt og den siste fangen løslatt. Fem år senere, etter omfattende ombygging, ble eiendommen omgjort til hotell og igjen fylt med mennesker. Fangedrakter, vann og brød ble byttet ut med gjester og innbydende retter på menyen. Transformasjonen av bygget og tomten ble initiert og realisert av Primehotels, og hotellet har siden åpningen mottatt en rekke priser innen design, service og opplevelser. Nå går stafettpinnen videre til Strawberry som overtar driften av hotellet fra 2. mai.

Katajanokka er et unikt sted med mye historie, og jeg er ekstremt glad for at vi nå kan fortsette å utvikle stedet og hotellet videre. Hotellet er et fantastisk tilskudd til vår portefølje i Finland, perfekt plassert ved sjøen og ferje- og båttrafikken, samtidig som det er gangavstand til det beste Helsinki har å tilby.

Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Hotellet er preget av sin opprinnelige virksomhet som fengsel fra 1837, og det ytre skallet og de omkringliggende røde murveggene er beskyttet av Nasjonalmuseet. I dag er Hotel Katajanokka et moderne livsstilshotell med 106 gjesterom, fem møterom, et selskapslokale, badstue, treningsrom og restauranter plassert i unike omgivelser. Gårdeier er S-Bank Property non-UCITS Fund.

Vi får nå en stor og langsiktig aktør med på laget til å drive og utvikle hotellet videre. Et hotell som Katajanokka krever ikke bare kunnskap om hotelldrift, men også interesse, engasjement og forståelse for lokalhistorien og mulighetene det innebærer. Strawberry er et selskap som har mye erfaring med denne typen prosjekter og har tidligere drevet hotell i lignende bygg.

Tiia Vuolle, Fund Manager, S-Bank Fund Management Ltd.

Hotel Katajanokka blir en del av Strawberry sin hotellkjede Clarion Collection, som har over 50 hoteller fordelt på Norge og Sverige. Dette blir det første Clarion Collection hotellet i Finland.

Clarion Collection er en favoritt blant våre stamgjester. År etter år har de vunnet priser som årets hotellkjede i både Norge og Sverige, og en av grunnene til dette er blant annet at hotellkjeden har spesialisert seg på hoteller i eiendommer med en unik historie. Vi har gjester som hver dag fascineres av å tilbringe tiden hjemmefra i bygninger som tidligere har huset alt fra bankkontorer, mekaniske verksteder, bakerier og møbelfabrikker. Dette er unike hoteller der ettermiddagssnacks og kveldsmat er inkludert og en del av oppholdet.

Erika Ehrnrooth, COO Strawberry Finland.

Merkevaren Clarion Collection og tilbudene som kjennetegner kjeden vil gradvis implementeres i Hotel Katajanokka i nær fremtid.

Alle ansatte ved Hotel Katajanokka vil fortsette sitt ansettelsesforhold i Strawberry, og reservasjonene fra gjester vil bli overtatt i sin helhet av Strawberry.

Fakta om hotellet:
Hotell operatør: Strawberry
Hotellkjede: Clarion Collection
Lojalitetsprogram: Strawberry
Antall gjesterom: 106
Restaurant
Møte- og event: 5 møterom med kapasitet fra 2-24 mennesker og et eventlokale for større grupper med plass til 130 mennesker.
Gym
Sauna
Gårdeier: S-Bank Property non-UCITS Fund, managed by S-Bank Fund Management Ltd.

Foto: Strawberry / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *